Home [ muviz ] RTS ima najgledanije filmove

RTS ima najgledanije filmove

64
0

 Najgledaniji filmski program u 2008. imao je I kanal RTS-a: prema podacima agencije ABG Nielsen, od 30 najgledanijih filmova u prošloj godini u Srbiji tačno pola je emitovano na RTS-u.Tokom prošle godine Javni servis je prikazao 636 igranih filmova, oko 400 epizoda Disneyjevih animiranih serija, kao i 36 različitih igranih serija, rekao je Ivan Karl, urednik redakcije filmskog i serijskog programa.

"Javni servis je zapravo jedino mesto gde gledaoci mogu da se susretnu sa filmskim ostvarenjima slavnih autora, sa ekskluzivnim prenosima važnih događaja filmske umetnosti, ali i sa kvalitetnim serijskim programom", izjavio je Ivan Karl na današnjoj konferenciji za novinare.

Njegovi planovi za 2009. predviđaju emitovanje 600 filmova, 11 različitih ciklusa, retrospektive Gorana Markovića, Miše Radivojevića, Miroslava Lekića…

U okviru ciklusa "U susret Oskaru", gledaoci će u februaru videti niz filmova koji su osvajali ovu nagradu.

Uslediće potom ciklus filmova Anga Leeja, zatim onih o Jamesu Bondu, pa ciklus od osam premijernih filmova sa novosadskog Cinema Cityja ’08.

Neke od TV premijera na RTS-u tokom 2009. biće i Pravično ubistvo, Farenhajt, Budi kul, Pirati sa Kariba 2 i 3, Već viđeno, Gojine utvare i Glineni golubovi.

Od starijih filmova biće prikazani Jahači na duge staze (na slici), Čast Pricijevih, Društvo mrtvih pesnika, Kabare, Nešvil, Rebeka

Uz ovo će pored postojećih stranih serija biti emitovano i osam novih, među kojima su i Korleone u produkciji RAI i BBC-jeva SF serija Torkvud.

Izvor:Popboks