Home [stipendije] Stipendije za novinarsku izuzetnost

Stipendije za novinarsku izuzetnost

26
0

 Objavljen konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost, koji će biti otvoren do 1. marta. Izabrani novinari dobiće finansijsku i profesionalnu podršku za istraživanja u regionu i u zemljama EU.

Fondacije Robert Boš i ERSTE, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, pozvale su danas novinare da se prijave na konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost, koji će biti otvoren do 1. marta.

Novinari koji budu izabrani na konkursu dobiće po 2.000 evra stipendije, kao i 2.000 evra za troškove istraživanja, dok će najbolji stipendista biti dodatno nagraden sa 8.000 evra za dalje profesionalno usavršavanje.

Konkurs je otvoren za novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Hrvatske, Srbije i Kosova, a biće dodeljeno deset stipendija, navodi se u saopštenju.

Izabrani novinari dobiće finansijsku i profesionalnu podršku za istraživanja u regionu i u zemljama Evropske Unije, a tekstovi nastali u okviru tog programa biće objavljeni u specijalnoj publikaciji krajem 2009. godine.

Tema ovogodišnjeg konkursa je "Identitet", u savremenom balkanskom i evropskom kontekstu, 20 godina nakon pada Berlinskog zida i početka sukoba na Balkanu.

 http://fellowship.birn.eu.com/

Izvor:RTS