Home [zabavnik] Engleske domaćice “žive” na Internetu

Engleske domaćice “žive” na Internetu

27
0

 Istraživanje u kojem je učestvovalo 27.000 korisnika Interneta iz 16 zemalja pokazalo je da najviše vremena na mreži provode, verovali ili ne, engleske domaćice.
Prosečna britanska domaćica 47 odsto slobodnog vremena provede surfujući, studenti širom sveta 39, a nezaposleni 32 odsto, prenosi BBC. Kinezi su, sa impresivna 44 procenta, i dalje nacija koja najviše vremena provodi na netu, dok se Danci izgleda radije zabavljaju na drugi način, pošto Internetu posvećuju svega 15 odsto slobodnog vremena.

Ispitanici, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, u proseku imaju 17 online prijatelje.

Kada je reč o upoznavanju u realnom svetu, prvo mesto drže Nemci: 76 odsto njih se zaista i videlo, uživo, sa osobom koju su upoznali preko Interneta. Slede Francuzi i Šveđani sa 75 odsto, dok se poslovično uzdržani Britanci, sa druge strane, sa otprilike četvrtinim svojih prijatelja "druže" samo na Internetu, i nikada ih nisu upoznali uživo. Niti imaju nameru.

Ipak, i pored sve značajnijeg mesta koje Internet zauzima u životu savremenog čoveka, ispostavilo se da nemaju baš svi ispitanici potpuno poverenje u ovaj medij. Ali, i tu prednjače Britanci koji Internet smatraju "pouzdanim izvorom informacija", a više veruju samo "starim prijateljima".

Sa druge strane, Finci se drže dobrih, starih štampanih novina – 69 odsto njih smatra da su one ipak najpouzdaniji izvori.

(MONDO)