Home [treninzi] eGovernment rešenja za uspešan regionalni razvoj

eGovernment rešenja za uspešan regionalni razvoj

38
0

 Centar za razvoj eUprave (Centre for eGovernance development for South East Europe – CeGD) organizuje seminar o eGovernment rešenjima za uspešan regionalni razvoj u Ljubljani od 28. do 30. januara 2009. godine.
Osnovni cilj seminara je dobijanje odgovora na pitanje kako građane postaviti na prvo mesto putem implementacije elektronskog pružanja državnih servisa i prihvatanja savremenih javnih administrativnih postupaka.

Tri modula će se baviti sledećim temama:

Novi izazovi – Nova uprava – eUprava, tokom koga će se pružiti odgovori na neka od osnovih pitanja vezana za eUpravu (koncept eUprave, koji servisi se nude, kako se i kome nude),

Pravna osnova i dimenzije eUprave (eNabavke, eCarina, ePorezi), gde će biti predstavljeno slovenačko rešenje za primenu ovih principa,

Postojeće strategije za evaluacije eUprave i ICT rešenja, koji će pokušati da napravi grub nacrt alternativnog modela za uspešno sprovođenje eUprave, zavisno od potreba država u jugoistočnoj Evropi.

Kotizacija za ovaj seminar iznosi 120 evra, ali su organizatori (verovatno prepoznavši trenutno stanje eUprave u našoj zemlji i regionu) naveli da je za učesnike iz jugoistočne Evrope prisustvovanje seminaru besplatno. Potrebno je samo da pošaljete mail na info.cegd@cegd.eu do 10. januara i potvrdite učešće.

Linkovi:

Zvaničan sajt seminara

Agenda

Poziv na seminar

Izvor:IT dogadjaj