Home [stipendije] Pare za znanje

Pare za znanje

43
0

 Predstavnici Fonda za dodelu stipendija i učeničkih nagrada grada Požarevca potpisali su ugovore o stipendiranju sa 105 studenata, koji će narednih 10 meseci primati po 5.000 dinara mesečno. Prednost u dodeli ovogodišnjih stipendija imali su studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja, među kojima su: profesor matematike, engleskog i francuskog jezika, diplomirani stomatolog, lekar, farmaceut, pravnik, ekonomista, muzikolog, politikolog, veterinar, inženjer elektrotehnike, mašinstva, arhitekture, poljoprivrede, računarstva i informatike i ekologije.

Za tekuću školsku godinu, stipendije su odobrene za 15 studenata prve godine, 16 sa druge, 14 sa treće, 21 sa četvrte, pet sa pete godine i dve za studente sa šeste godine fakulteta. Takođe, stipendije su dodeljene i za 22 apsolventa i jednog postdiplomca. Konkurs za dodelu stipendija raspisan je sredinom oktobra ove godine, na osnovu odluke upravnog odbora Fonda za dodelu stipendija. Osim novih studenata, pravo na konkurisanje imali su u dosadašnji stipendisti, uz potvrdu o upisanoj narednoj godini, kao i postdiplomci koji nisu stariji od 28 godina i kojima je prosečna ocena tokom dosadašnjeg studiranja bila najmanje 8,50.
Fond za dodelu stipendija i učeničkih nagrada grada Požarevca osnovan je pre sedam godina, sa namerom da finansijski pomaže studentima i da nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola koji osvoje jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i smotrama. Svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju, osim predstavnika Fonda za dodelu stipendija i učeničkih nagrada i starih i novih stipendista, prisustvovali su i gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević i zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović. U odnosu na prošlu školsku godinu, ovogodišnje stipendije, koje će se, kao i do sada, isplaćivati iz gradskog budžeta, povećane su za 1.000 dinara. Kako je najavio gradonačelnik Milosavljević, gradska uprava nastojaće da se ubuduće obezbede sredstva za povećanje visine mesečnih stipendija.

Izvor:Glas Javnosti