Home [stipendije] Nagrade za najbolje studentkinje ETF-a

Nagrade za najbolje studentkinje ETF-a

57
0

 Nagrada, ustanovljena prošle godine u čast profesora dr Ilije Stanojevića, dodeljuje se najuspešnijim studentima i mladim istraživačima za doprinos u oblasti telekomunikacija, a ove godine, dvema najboljim studentkinjama sa prosečnom ocenom deset, dodelio ju je Ojsten Mikelsten, izvršni direktor tehnike Telenora.

Telenor fondacija, osim ove nagrade, studentkinje je nagradila i laptop računarima, kao i novčanim iznosom u vrednosti od hiljadu evra.

Pored toga, nagrađena su i tri studentska rada sa konferencije TELFOR 2008 – "Jedna realizacija bežične senzorske mreže" Gavrila Bjekovića sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, rad studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Marijane Gavrilović, Nikole Mijailovića i Stefana Rafajlovića "Primena neutralnih mreža u prepoznavanju faza hoda pomoću akcelerometara i senzora sile", kao i rad Amera Čelića sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu "Modelovanje i simulacija RF višeslojnih induktora u LTCC tehnologiji".

Novčanu nagradu od tri hiljade evra, za najbolji objavljeni stručni rad u međunarodnim časopisima podelili su Predrag Ivaniš, Dušan Drajić i Branka Vučetić.

Izvor:b92