Home [njuz] Peticija za suspenziju policijaca-batinaša

Peticija za suspenziju policijaca-batinaša

30
0

 Povodom prebijanja studenta Fakulteta organizacionih nauka Nemanje Mialjevića, studenti FON-a su organizovali potpisivanje on-line peticije za kažnjavanje svih odgovornih.

U saopštenju izdatim tim povodom ističe se da su studenti svih fakulteta u Srbiji ogorčeni su zbog brutalnog, nezakonitog i anticivilizaciskog ponašanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu. "Bahatošću i nasilničkim ponašanjem u opasnost je doveden život našeg kolege, akademskog građanina naše zemlje i to bez ikakvog razloga i ni sa kakvim opravdanjem."

Da li mi još uvek živimo u zemlji u kojoj su pre 15 godina studenti bili brutalno prebijani i hapšeni, ostavljani na milost i nemilost batinašima obučenim u uniforme policije? Da li mi još uvek živimo u zemlji gde ruka lokalnog policijaca i optužuje i presuđuje i kažnjava i to bez ikakve odgovornosti za svoje postupke?

Da li mladi akademski građanin u Srbiji, na ulici treba da se plaši i policajaca, pored bahatih i surovih kriminalaca koje ista ta policija ne hapsi i ne istražuje?

Studenti Fakulteta organizacionih nauka pozivaju sve studente da se pridruže peticiji kojom ćemo od Ministra policije tražiti suspenziju i gonjenje bahatih policajaca učesnika batinanja studenta FON-a i smenu načelnika aranđelovačke policije.

On-line peticija se može potpisati na portalu studenata FON-a www.puskice.org i biće sastavni deo pisma koje ćemo posredstvom Studentskog parlamenta FON-a uputiti Ministru policije sa zahtevima da se ovaj slučaj što hitnije reši, i da svaka buduća pomisao da se lična frustracija onih kojima je primena sile (u određenim situacijama) u ovoj zemlji dozvoljena, ne leči na studentima i akademskim građanima ove zemlje.

Studenti FON-a traže od kompletnog javnog mnjenja naše zemlje da se oglasi povodom ovog slučaja i stane u zaštitu jednog mladog akademskog građanina koji je bez razloga prebijen.

Na kraju saopštenja za javnost, pozivaju se sve studentske, omadinske i nevladine organizacije da se pridruže inicijativi i podrže zahteve koji će biti upućeni Ivici Dačiću ministru policije, kao najodgovornijem za ovaj slučaj.

   
Izvor: Studentski Svet