Home [akcija] Akcija OSMEH pocinje!

Akcija OSMEH pocinje!

50
0

 Becej
Akcija „OSMEH" je inicirana od strane 12 organizacija sa teritorije opštine Bečej i za osnovni cilj ima poklanjanje OSMEHA deci kojoj je to najpotrebnije kroz sakupljanje novčanih i materijalnih priloga i kreiranje novogodišnjih paketića. Akcija je započeta na Forumu gradskog internet portala www.becejonline.com, a nedugo zatim su se priključile i ostale organizacije motivisane željom da malim Bečejcima učine doček Nove godine lepim i nasmejanim. Svesni činjenice da u opštini Bečej postoji veliki broj dece koja žive u težim socijalnim uslovima, ovu Akciju shvatamo ozbiljno.

„OSMEH" je započet u petak podelom jasno označenih kutija na mesta kao što su supermarketi, banke, osnovne i srednje škole za koje je predviđeno ubacivanje novčanih priloga. Osobe koje budu ostavljale priloge će dobiti potvrdu sa logom akcije „OSMEH". Pored ovog vida sakupljanja priloga, uputili smo molbe manjim i većim preduzećima, bankama i institucijama sa teritorije opštine Bečej i van nje.

U planu su humanitarne žurke i svirke i to

– 12.12. Pozorišni klub – Tehno žurka

– 14.12. Rok klub „Floyd" – Rok koncert

– 17.12. Klub „Penny Lane" – Rok koncert

– 18.12. Klub „STAGE" – DJ žurka

– 20.12. KC „Debeli zmaj" – Rok koncert

Prihod od ulaznica od svih dešavanja je namenjen fondu za paketiće.

Za 23.12. je planirana finalna manifestacija Akcije „OSMEH" u Gradskom pozorištu Bečej gde će nastupiti bečejski bendovi sa obradama dečijih pesmica, a takođe će se podeliti veći deo paketića za decu iz Bečeja. U skladu sa dogovorom sa Mesnim zajednicama, paketići za decu iz mesta van Bečeja će biti doneti od strane Deda Mrazova Akcije „OSMEH".