Home [ muviz ] Festival studentskog filma

Festival studentskog filma

74
0

 Internacionalni festival studentskog filma (FSF) biće održan u Beogradu deseti put, od 10. do 14. decembra u bioskopu "Balkan".Festival su pokrenuli studenti Fakulteta dramskih umetnosti ratne, 1999. godine. Manifestacija se brzo razvijala i ove godine je za FSF prijavljeno čak 300 filmova sa visokoškolskih institucija iz celog sveta.

U konačnu selekciju uvršćeno je 59 kratkih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, od kojih je osam domaćih.

Nagradu za najbolji film u svakoj od četiri kategorije dodeliće žiri čiji su članovi dizajner zvuka Roland Vajs, reditelj Igor Šterk i glumica Neda Arnerić.

Nagradu za najbolji domaći film dodeliće Jugoslovenska kinoteka, u čijoj sali je održano prethodnih devet FSF, a nagradu za najbolji film celog festivala "Radio indeks".

Povodom malog jubileja, biće održana retrospektiva – izbor najboljih i najinteresantnijih filmova sa prethodnih festivala.

Kao i obično, u planu su radionice, prezentacije i drugi prateći programi. Karte za takmičarski program koštaće 150 dinara, a za revijalne sadržaje ulaz je besplatan.

Pokrovitelji FSF su Skupština Beograda i Ministarstvo kulture Srbije.

B92