Home [akcija] Otvoreni poziv za obuku iz oblasti omladinske politike

Otvoreni poziv za obuku iz oblasti omladinske politike

39
0

 Pancevo
Grupa «Hajde da…» i Grad Pančevo – Kancelarija za mlade, uz finansijsku podršku organizacija «Olof Palme International Center» i «SIDA» organizuju obuku iz oblasti omladinske politike i brige o mladima za osoblje i volontere pri Kancelariji za mlade Grada Pančeva, kao i ostale zainteresovane koji su direktno ili indirektno uključeni u njen rad, kao aktivnost u okviru projekta «Kancelarije za mlade – stubovi omladinske participacije» na temu: Umrežavanje mladih i  javno zagovaranje aktivnog učešća mladih u zajednici
Mesto održavanja: Zgrada Gradske Uprave Pančevo, Trg Kralja Petra I, 2-4

Datumi održavanja:

                       1.  deo:  15 – 17. decembar 2008. godine od 9:30 do 16:00 časova

                       2.  deo:   u decembru 2008. godine (prema dogovoru sa učesnicima) jednodnevna obuka u cilju

                            izrade akcionog plana za realizaciju projekta koji će učesnici sprovesti uz finansijsku

                            podršku od  500 do 900 Eura, u dinarskoj protiv vrednosti

Očekivani učesnici: 25% mladi odbornici Skupštine grada, predstavnici: Kanecelarije za mlade i lokalne samouprave, 25% predstavnika srednjoškolaca, 25% studenata i 25% predstavnika  organizacija za mlade i omladinskih organizacija i grupa, podmladaka političkih partija i medija. U toku obuke očekujemo da ćemo zajedno raditi na konkretnim pančevačkim primerima i dati predloge rešenja problema umrežavanja i aktivnog učešća mladih u gradu, kao i dati konkretna znanja, veštine i stavove iz javnog zagovaranja i lobiranja.

U toku obuke, svakog dana će biti održane po 3 radionice (od po 90 minuta) i obezbeđeno je osveženje za učesnike/ce.

Cilj ovog projekta je razvoj modela lokalne kancelarije za mlade, na institucionalan i dugoročan način, pružajući podršku aktivnom građanstvu. Na taj način se, s jedne strane, osnažuju mladi ljudi da aktivno učestvuju razvoju svojih lokalnih zajednica, a s druge strane, podržavaju lokalne vlasti da budu otvorene i usmerene na potrebe, probleme i akcije mladih.

Prijave poslati na prijavnom formularu do 10. decembra 2008.godine na adresu: nenad.maletin@pancevo.rs Informaciju da li ste opdabrani za ovu obuku dobićete već 11. decembra 2008. godine putem e-maila.

Očekujemo Vas!