Home [konkursi] Konkurs Adobe Design Achievement otvoren za studente iz Srbije

Konkurs Adobe Design Achievement otvoren za studente iz Srbije

45
0

 Kompanija Adobe je juče raspisala deveti konkurs za godišnju nagradu Adobe Design Achievement, a po prvi put će svoje radove moći da šalju i studenti iz Srbije.Konkurs je namenjen studentima grafičkog dizajna, fotografije, ilustracije, animacije, digitalnim snimateljima i programerima s priznatih visokoškolskih ustanova širom sveta.

Kako je potražnja za talentovanim dizajnerima i programerima u konstantnom porastu, Adobe Design Achievement nagrade se odeljuju studentima za radove u tri kategorije: interaktivni mediji, pokretni mediji i tradicionalni mediji. U prvu spadaju: dizajn za browser, dizajn bez browsera, razvoj aplikacija, dizajn instalacija i mobilni dizajn, u drugu: animacije, žive akcije i pokretna grafika, a u treću: ilustracije, pakovanja, fotografija i štampane komunikacije.

Konkurs je otvoren za studente iz 40 zemalja među kojima se ove godine nalazi i Srbija, a svi zainteresovani svoje radove mogu da prijave preko web stranice Adobe Design Achievement nagrada. Rok za slanje radova je 5. jun 2009. godine, a predaja se obavlja isključivo preko interneta. Radovi se predaju u originalnom obliku, tj. u obliku medija za koji su namenjen. Finalisti će biti pozvani na svečanu dodelu nagrada koja će biti održana u oktobru sledeće godine u Pekingu, a pobednici će dobiti softverske paket i novčane nagrade.

Sve prijavljene radove će ocenjivati nezavisni žiri koji čine: Leimei Julia Chui (Japan), direktor globalnih komunikacija u Centru za internacionalni dizajn NAGOYA (IdcN); Louis Gagnon (Kanada), suosnivač Paprika Communications; Cristina Chiappini (Italija), osnivač i vlasnik konsultantske firme iz Rima; Garth Walker (Južna Afrika), osnivač Orange Juice Design, kreativne agencije čiji su klijenti neke od najpoznatijih korporacija Južne Afrike; Tarek Atrissi (Holandija), vlasnik dizajnerskog studija i profesor na studiju Art, Media and Technology na Utrecht School of the Arts u Holandiji; Kyle Kim (Korea), profesor na School of Design, Hongik University i suosnivač dizajnerske firme UM & Partners; i Lance Wyman (SAD) vlasnik dizajnerskog biroa iz New Yorka.

Radove prošlogodišnjih finalista možete videti kroz veoma interesantno dizajniran browser interfejs na adresi adaaentry.com/adaalive.php?year=2008.

Izvor: Economy