Home [stipendije] Produžen rok za slanje prijava za učešće na simulaciji konferencije ‘Model OEBS...

Produžen rok za slanje prijava za učešće na simulaciji konferencije ‘Model OEBS 2009’

54
0

 Rok za slanje prijava za učešće na simulaciji konferencije "Model OEBS u Srbiji 2009" produžen je do 30. novembra 2008. godine. U organizaciji Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Žikić fondacije, početkom marta 2009. godine biće održana simulacija sednice Stalnog saveta OEBS-a na temu bezbednosti životne sredine. "Ohrabrujemo mlade ljude, naročito žene i pripadnike manjinskih zajednica, da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju, prvom ovakve vrste u Srbiji. Mladi ljudi će imati priliku da obogate svoje znanje o procesu donošenja odluka u OEBS-u i da unaprede veštine komunikacije kroz neposredno učešće u debati o regionalnim izazovima", rekao je Entoni Pahigian, vršilac dužnosti šefa Misije OEBS u Srbiji.

Studenti će predstavljati jednu od 56 zemalja članica OEBS-a, a neki će igrati uloge Predsedavajućeg OEBS-a i predsednika Stalnog saveta.

"Cilj simulacije konferencije 'Model OEBS 2009' je podizanje svesti o pitanjima zaštite životne sredine i pomočiće novim generacijama da razumeju specifičnosti diplomatskog dijaloga, kao i da se suoče sa bezbednosnim izazovima sutrašnjice i da pregovorima dođu do mirnih rešenja", dodao je Pahigian.

Sve informacije vezane za proces prijavljivanja, kao i sam događaj, su dostupne na zvaničnom site-u "Model OSCE Serbia 2009" www.model-osce-serbia.org ili direktnim kontaktom Žikić Fonda na office.bg@zikic-foundation.org.