Home [treninzi] Takmičenje: “Programer junior 2009.”

Takmičenje: “Programer junior 2009.”

46
0

 Računarska gimnazija u Beogradu organizuje, četvrtu godinu za redom, informatičko takmičenje za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola pod nazivom “Programer junior 2009″. Prijavljivanje na konkurs traje do 19.12.2008. godine. Teme za “Programer junior 2009″ su:
* Univerzijada
* 70. godina od početka Drugog svetskog rada
* Albert Ajnštajn
* Ovo je mali korak za mene a veliki za čovečanstvo (Nil Armstrong)
* 20. godina od smrti Mire Trailović

Radovi se mogu prijaviti kao:
* Aplikativni program – korišćenjem programskog jezika po izboru
* Prezentacija – HTML, PowerPoint, Flash ili drugog alata po izboru

Nagrade su:

1. Laptop
2. Mobilni telefon
3. Eksterni hard disk

Učenik sam bira jednu od oblasti i jednu od ponuđenih tema sa kojom će učestvovati.

Komisija će na osnovu prispelih radova izvršiti izbor onih za koje će na adresi www.rg.edu.rs biti moguće glasati. Učenici će svojim glasovima do 10.04.2009. godine učestvovati u izboru najboljih deset koji će prezentovati svoje radove početkom maja 2009. godine.

Učenici koji budu pozvani na prezentaciju svojih radova biće testirani o poznavanju programskih (razvojnih) alata koje su koristili. Vreme za prezentaciju radova je 15 minuta. Prezentacija mora biti na srpskom jeziku.

 

Prijavljivanje za konkurs se vrši putem forme za registraciju do 19.12.2008. godine. Radove poslati poštom najkasnije do 06.02.2009. godine. Rad i dokumentaciju poslati na CD ili DVD mediju.

Takmičenje organizuje i sprovodi komisija koju formira Računarska gimnazija.

Rezultati će biti obajavljeni dva sata po završetku prezentacije poslednjeg rada. Svečana dodela nagrada će biti istog dana u 13.00 časova u prostorijama Računarske gimnazije.

Više o takmičenju na: www.rg.edu.rs