Home [konkursi] Konkurs NSZ za subvencionisanje nezaposlenih

Konkurs NSZ za subvencionisanje nezaposlenih

39
0

 Nacionalna služba zapošljavanja raspisala je konkurs za sufinansiranje nezaposlenih lica koja su upisala poslediplomske studije, objavljeno je u najnovijem časopisu te službe "Poslovi". Opredeljena novčana pomoć predviđena je za 100 lica u trajanju od godinu dana, a u iznosu od 14.000,00 dinara mesečno. Pravo učešća na konkursu imaju nezaposlena lica sa visokom stručnom spremom koja su završila osnovne studije sa prosečnom ocenom najviše osam i upisala poslediplomske studije drugog stepena.

Konkurs se, kako se navodi, odnosi isključivo na specijalističke akademske studije koje predstavljaju viši nivo studija u odnosu na diplomske akademske studije – master, gde ukupan broj bodova završetkom specijalističkih akademskih studija, uključujući i bodove ostvarene na prethodno završenim osnovnim i diplomskim akademskim studijama iznosi 360 ESPB bodova.

Odnosi se i na specijalističke strukovne studije koje predstavljaju viši nivo studija u odnosu na osnovne strukovne studije, gde je ukupan broj bodova sa završetkom specijalističkih strukovnh studija, uključujući i bodove ostvarene na prethodno završenim, od 240 do 360 ESPB bodova.

Kandidati moraju da ispunjavaju određene uslove koji su navedeni u konkursu, kao i da prilože neophodnu dokumentaciju.

(Tanjug)