Home [stipendije] Finansijska pomoć za osnovne studije u Bugarskoj

Finansijska pomoć za osnovne studije u Bugarskoj

104
0

 Obaveštavamo Vas da su otvorene prijave za upis na Američki univerzitet u Bugarskoj (AUB) i konkurisanje za finansijsku pomoć tokom studija na toj instituciji. Za buduće studente osnovnih studija otvorena je školarina u okviru programa „Open Society Institute". Svi kandidati koji se prijave za upis na AUB do kraja godine ulaze u izbor za potpuno finansiranje četvorogodišnjih studija, a oni koji ne dobiju taj paket dobiće finansijske olakšice za studiranje. Za razliku od proteklih godina, broj kompletnih školarina za studente iz Srbije i Crne Gore nije ograničen. Kandidati koji pokažu odlične rezultate na TOEFL i SAT i zadovolje ostale kriterijume za upis mogu dobiti kompletno finansiranje studija.

Kandidati koji nisu polagali TOEFL i SAT, a prijavili su se do kraja godine, dobiće mogućnost da se besplatno testiraju za potrebe prijema na AUB.

19. decembar – Rok za aplikacije papirnim putem. Ova vrsta aplikacije naplaćuje se 25 američkih dolara.

1. januar – Rok za online aplikacije. Ova vrsta aplikacije je besplatna!

Međunarodni akademski centar (www.iacbg.org) promoviše AUB u Srbiji i Crnoj Gori i služi kao lokacija za dobijanje više informacija i prečica ka vašem boljem informisanju o AUB. U prostorijama Centra dostupan Vam je promotivni materijal, a kandidati mogu da preuzmu papirne aplikacije i da dobiju dodatne informacije.

Osobe za kontakt oko AUB apliciranja su Vedrana Laković – vedrana@iacbg.org i Dragan Stojković – dragan@iacbg.org . Kontaktirajte nas telefonom – 011/3345 227 – ili pošaljite e-mail.
Naša adresa je Majke Jevrosime 18/II, Beograd.

O Univerzitetu:

AUB se nalazi u Blagoevgradu – veoma bogatom regionalnom, ekonomskom i kulturnom centru, koji se nalazi u jugozapadnom delu Bugarske. Region raspolaže brojnim prirodnim lepotama i privlačnim turističkim atrakcijama. Grad krasi arhitektura iz 19. veka i veoma gostoljubiva i prijatna atmosfera.

Studenti treba da predaju u kancelariju za prijem studenata na AUB sledeća dokumenta:
• Popunjenu molbu u obrascu zajedno sa plaćenom nepovratnom taksom za predaju molbe u iznosu od 25$, osim ako je ista bila popunjena on-line;
• Esej uz molbu na temu, koju objavljuje AUB (esej može da bude poslat on-line ili putem elektronske pošte);
• Zvanični dokument o završenom obrazovanju – original ili overenu kopiju od notara /javnog beležnika/ sa overenim prevodom na engleski, ako dokumenti nisu napisani na engleskom jeziku;
• Tri poverljive preporuke od nastavnika, profesora, savetnika ili akademskog savetnika;
• Zvanični izveštaj od rezultata sa ispita od TOEFL i od ispita za sposobnost razmišljanja po SAT testu mora biti poslat do AUB direktno od agencija koje su zadužene za ispite. Institucionalni kod AUB za primanje rezultata od ispita je 2451.

Sve neophodne formulare i šablone možete pronaći na adresi www.aubg.bg u delu Prijem studenata.

Finansijska pomoc

Različito od većine državnih univerziteta, koji dobijaju pomoc od države, AUB je privatni univerzitet i mora osnovno da računa na takse za školovanje i poklone, da bi osigurao visokokvalitetne predavače, biblioteku, tehnološke resurse i moderni smeštaj studenata. Kao privatni univerzitet, AUB je skuplja alternativa u poređenju sa državnim univerzitetima. Niko ne bi trebalo da bude razočaran i bez smelosti da se prijavi za upis zbog cene. U cilju da se u AUB privlače različiti i visokokvalitetni studenti kao i da se naprave uslovi da nastava i školovanje u AUB bude dostupno za te studente, univerzitet raspoređuje svoju finansijsku pomoć na bazi i akademskog dostojanstva, a takođe i na bazi finansijskih potreba studenata. Finansijske potrebe se određuju i preko analize Formulara za finansijsku pomoć, a i na osnovu dokumenata koji se predaju kao deo paketa dokumenata prilikom predaje molbe za prijem. Finansijska pomoć, u toku sledećih godina je povezana sa održavanjem ukupnog prosečnog uspeha od 2,5 (po skali od 0,0 do 4,00). Finansirane stipendije od strane AUB za finansijsku pomoć se daju tokom maksimalno osam semestara školovanja.

Nova akademska zgrada
Studentski kompleks 'Skaptopara'
Trg 'Georgi Izmirliev'br.1
Blagoevgrad 2700, Bugarska
Tel.: (+359 73) 888 235
Faks: (+359 73) 883 227
E-mail: admissions@aubg.bg
Internet sajt: www.aubg.bg