Home [konkursi] Likovni konkurs „Moj Eurobank EFG Park – Park duginih boja“

Likovni konkurs „Moj Eurobank EFG Park – Park duginih boja“

41
0

 Eurobank EFG i Centar za razvoj inkluzivnog društva (CRID) organizovali su dečji likovni konkurs u Parku duginih boja na Bežanijskoj kosi, na temu „Moj Eurobank EFG Park – Park duginih boja“. U Parku su danas zajedno crtali učenici osnovnih škola „Laza Kostić“ i „Filip Filipović“, specijanih osnovnih škola „Novi Beograd“, „Dušan Dugalić“, i „Ivan Goran Kovačić“, kao i sva deca iz komšiluka koja se svakodnevno igraju u ovom parku.

Žiri su činili članovi Globalnog dogovora u Srbiji: gospođa Nataša Krstić, Direktor korporativnih komunikacija Eurobank EFG, Vesna Bogdanović, izvršni direktor Centra za razvoj inkluzivnog društva, Stevan Vujasinović iz UNDP-a , i Gordana Petković, generalni sekretar Narodne banke Srbije. Izabrana su četiri najbolja rada koje su crtali Stefan Mihailov, OŠ „Filip Filipović“, Angela Miljaković, OŠ„Laza Kostić i Nikola Milenković i Nikola Ervaćanin, učenici škole „Ivan Goran Kovačić“. Četiri nagrađena rada biće predstavljena na centralnoj izložbi u Beogradu koja se planira nakon završetka svih Eurobank EFG Parkova širom Srbije.

-Eurobank EFG snažno podržava socijalno odgovorne programe i inicijative. Srećni smo što smo u Parku duginih boja organizovali prvi likovni konkurs koji će po istom modelu biti sproveden i u ostalim Eurobank EFG Parkovima, u šest gradova u Srbiji. Kao banka koja zastupa evropska načela i vrednosti, želja nam je bila da se deca sa invaliditetom uključe u svakodnevne aktivnosti našeg društva. Uspešna saradnja Eurobanke EFG i Centra za razvoj inkluzivnog društva ovom prilikom je nastavljena, a mi iskreno verujemo da ćemo ostvariti još puno zajedničkih projekata u budućnosti – istakla je Nataša Krstić.

– Deca sa smetnjama u razvoju nisu deca koja imaju posebne potrebe, već je njihova potreba ista, da se igraju i druže sa drugom decom. To je njihovo ljudsko, dečije pravo, ali i zakonsko. Likovni konkurs koji smo organizovali sa Eurobankom je primer da zakoni nisu samo na papiru već da možemo da pomognemo njihovo ostvarivanje i u praksi – rekla je Vesna Bogdanović, izvršni direktor Centra za razvoj inkluzivnog društva.

Eurobank EFG Park duginih boja, jedinstven u celom regionu po svojoj nameni, ima mobilijar za decu sa invaliditetom, kao i gimnastičke sprave prilagođene njihovim zahtevima i potrebama. Korišćenje ovih sprava u svakodnevnim aktivnostima pomaže uključenje dece u normalne društvene tokove, ali ujedno utiče i na njihovo zdravstveno poboljšanje.

Eurobank EFG Park duginih boja deo je projekta korporativne društvene odgovornosti banke pod nazivom „Eurobank EFG PARKOVI“, koji je kroz donacije za rekonstrukciju centralnih gradskih parkova do sada uspešno implementiran u šest gradova Srbije (Beograd – Botanička bašta, Park duginih boja i Park za venčanja na Adi Ciganliji, Novi Sad – Dunavski park, Niš – Park Čair, Pančevo – Narodna bašta, Jagodina – Park Učiteljskog fakulteta, Požarevac – Sunčani park).

U saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva, Eurobank EFG uključena je u programe koji podržavaju principe „Dizajn za sve“, odnosno principe Međunarodne konvencije Ujedinjenih Nacija za promovisanje i zaštitu prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom. U skladu sa ovim principima Eurobank EFG renovirala je svoje filijale u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i prilagodila ih potrebama osoba sa invaliditetom, a za zaposlene su od strane CRID-a organizovane posebne obuke. Rezultat saradnje sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva predstavlja i usavršena internet prezentacija Banke, koja je od nedavno prilagođena korisnicima sa invaliditetom.

Izvor: Economy