Home [konkursi] Konkurs za izbor studenta prorektora

Konkurs za izbor studenta prorektora

40
0

 Studentski parlament Univerziteta u Beogradu raspisao je na jučerašnjoj sednici konkurs za izbor studenta prorektora tog univerziteta za školsku 2008-2009. Konkurs će biti objavljen u ponedeljak, a svi zainteresovani akademci mogu da se prijave do 6. oktobra. Kandidat za studenta prorektora mora da prikupi 1.000 potpisa studenata Univerziteta u Beogradu, kojim oni podržavaju njegovu kandidaturu, da u toku studija nije obnovio godinu, da je u toku studiranja ostvario najmanju prosečnu ocenu 8,5 i da nije prekršio Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti studenata.

Predsednik Studentskog parlamenta Nemanja Petrovićizjavio je za Danas da će novog studenta prorektora birati članovi parlamenta na sednici 10. oktobra. S obzirom na to da i Petroviću ističe mandat, novi predsednik i potpredsednik parlamenta biće izabrani na sednici 1. oktobra.

– Nedavno smo imali sastanak sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem od koga smo dobili uveravanje da će školarine biti niže. Drugi problem kojim bi trebalo da se bavi novi predsednik jesu izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju. Uskoro nam predstoji i formiranje studentske konferencije univerziteta Srbije, kao najvišeg predstavničkog tela studenata. Novi predsednik treba da nastavi i borbu za reformu visokog obrazovanja i redukovanje studijskih programa, jer se pokazalo da su ti programi najveći problem loše prolaznosti na ispitima – kaže Petrović.