Home [njuz] Još dva finala za Srbiju

Još dva finala za Srbiju

46
0

 Dve srpske posade obezbedile su u prepodnevnom subotnjem programu univerzitetskog SP u kajaku i kanuu na mirnim vodama plasman u finale. Učešće u finalnim trkama obezbedili su Nenad Miković u disciplini C-1 1000m, zauzevši drugo mesto (4:22.459) i Marko Kojić i Aleksandar Čudić, koji su se u finale plasirali zauzevši treće mesto u disciplini C-2 1000m, bolji od njih bili su reprezentativci Moldavije i Italije.

U prepodnevnom programu drugog dana takmičenja vožene su polufinalne trke u disciplinama C-1, K-1, C-2 i K-2 na 1000 metara.

Zaista sam zadovoljan kako teče takmičenje. Meni kao bivšem sportisti je najbitnije da su takmičari zadovoljni, da funkcionišu startni blokovi, da je staza kvalitetna, da trke idu na vreme, da su im obezbeđeni uslovi za treniranje. Kada sam trenirao i takmičio se to mi je bilo jako važno, tako da sada kada sam Predsednik saveza i kada sam u organizcionom smislu tu, maksimalno se trudim da zadovoljim zahteve takmičara. Raduje me dobar rezultat naših reprezentativaca, za sada 8 finala. Nadam se da će i neko od njih biti na pobedničkom postolju“, rekao je Mirko Nišović predsednik Kajakaškog saveza Srbije (KKS) i direktor prvenstva.

 

 

 

Prvog dana takmičenja obezbeđeno je učešće u 5 finalnih trka. U finalu nastupa najbolja kajakašca Srbije Antonija Nađ u disciplini K-1 500m, kao i Milenko Našagaćin u disciplini K-1 500m i K-1 1000m, Gajdobranski Zorić u disciplini C-1 500m, i kanuista Nenad Tomić. Takođe, u finalu nastupa i ženski četvorosed u sastavu Antonija Nađ, Branislava Miškov, Miljana Knežević i Olivera Moldovan.

Tokom popodneva na programu su ostale polufinalne trke. Od naših reprezentativaca nastupaju Nenad Tomić i Miroslav Barašević u kanuu dvokleku na 500m, Milica Starović i Marija Matejin u kajaku dvosedu na 500m i Filip Kukić, Boris Tomka, Dejan Terzić i Vladimir Vujanović u kajaku četvorosedu na 500m.

U nedelju su na programu finalne trke od 9.30 do 18.10 časova. Nakon finalnih trka biće organizovana svečana Ceremonija zatvaranja.

Svetsko univerzitetsko prvenstvo u kajaku i kanuu okupilo je više od 400 takmičara iz 23 zemlje sveta. Prvenstvo organizuju Kajakaški savez Srbije i Univerzijada Beograd 2009 (UB2009), kao jedno od test takmičenja za predstojeću Univerzijadu u Beogradu.

Izvor:B92