Home [treninzi] Dunavska konferencija mladih lidera i preduzetnika

Dunavska konferencija mladih lidera i preduzetnika

58
0

 Komora mladih Srbije i Komora mladih Subotice imaju čast da ove godine, u periodu od 19. do 21. septembra organizuju Dunavsku konferenciju – tradicionalnu JCI (Junior Chamber International) konferenciju zemalja članica podunavskog sliva.
JCI je međunarodna federacija mladih lidera i preduzetnika, koja postoji u 115 zemalja sveta i broji preko 200.000 aktivnih članova i više od milion počasnih članova koji učestvuju u projektima, konferencijama i seminarima. Neki od počasnih članova JCI-a su Kofi Annan, JFK, Jacques Chirac, Princ Albert od Monaka i mnogi drugi.

Organizacija Dunavske konferencije je po drugi put poverena nekoj od lokalnih komora iz Srbije. Stoga smo se potrudili da dovedemo vrhunske predavače i eminentne goste. Očekuje se preko 200 učesnika iz Austrije, Nemačke, Rumunije, Švajcarske, Monaka, Irske, Japana, Mađarske, Filipina, Kameruna, itd. Konferenciju će otvoriti predsednik JCI za 2008. godinu, g. Graham Hanlon.

Ključni predavači na konferenciji će biti Marcus Orlovsky, renomirani predavač svetskog glasa, koji nam dolazi iz Londona, i iza koga je ogromno iskustvo u upravljanju u uspešnim firmama poput Ernst & Young, Home Control, Stanhope Properties, i druge, ali je za ovu konferenciju još značajnije njegovo iskustvo kao predavača koji svojom pozitivnom energijom, znanjem i iskustvom u razvoju preduzetničkih veština pleni svoje slušaoce širom sveta već više decenija. Pored toga, na konferenciji će treninge iz raznih oblasti preduzetništva i liderstva držati još nekoliko gostiju iz inostranstva, kao i iz domaćih renomiranih kompanija.

Osim zvaničnog dela konferencije i predavanja, sve učesnike u Subotici i na Paliću očekuje sjajan provod u tradicionalnom stilu – na čuvenim salašima, ali i obilazak i uživanje u modernijim sadržajima koje grad Subotica i Palić pružaju.

Samoj konferenciji prethodila je intenzivna promocija na mnogim međunarodnim JCI skupovima, održanim u 2008. godini, od kojih izdvajamo Evropsku konferenciju JCI u Finskoj, gde je JCI Srbija imala veoma zapažen nastup i jedan od najposećenijih štandova.

Održavanje konferenije su podržali Fondacija FOKUS, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Ministarstvo za omladinu i sport, kao i brojni privredni subjekti među kojima izdvajamo ViziumAir (koji će tokom konferencije organizovati i promo letove iznad Subotice i Palića svojim Diamond avionima), TOYOTA, Sony Play Station, Otvoreni univerzitet Subotica i dr.

Konferencija za štampu će biti održana u sredu, 17. septembra sa početkom u 11 časova na Otvorenom univerzitetu u Subotici, kao i u nedelju 21. septembra na Žabljem salašu na Paliću kada će biti objavljeni i rezultati rada tokom konferencije, odnosno Dunavska deklaracija kojom će se mladi lideri i preduzetnici iz podunavskih zemalja opredeliti na koji način će u narednom periodu doprinositi razvoju ovog regiona.

Zvaničan jezik konferencije je engleski jezik.

Prijave i više detelja o konferenciji možete pronaći na web lokaciji www.jci-dc2008.com

Autor: Komora Mladih Subotica
Izvor: ČasopisStudentski Svet