Home [stipendije] Stipendije za fakultete u EU

Stipendije za fakultete u EU

36
0

 Ministarstvo omladine i Fond za mlade talente objavili su konkurs za stipendiranje 500 studenata na univerzitetima zemalja EU.
Stipendija iznosi do 1.250.000 dinara po studentu, a konkurs je otvoren do 15. septembra ove godine. Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković

kaže za B92 da su osnovni uslovi za dobijanje ove stipendije da je reč o državljanima Srbije ili osobama sa statusom izbeglice sa prebivalištem u Srbiji, da imaju do 25 godina i da imaju prosek ocena 8,5.

“Uslovi konkursa predviđaju da su studenti spremni da prihvate tu obavezu da pet godina nakon završetka fakulteta u inostranstvu rade u Srbiji. To je veoma važno da bi se zaustavio ‘odliv mozgova’. Ovo je dobra prilika za to”, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, zainteresovani studenti mogu da se dodatno informišu u dnevnoj štampi gde je izašao oglas o tome, ali i na sajtu Ministarstva omladine i sporta, gde postoje i formulari koji su potrebni da bi se apliciralo za ove stipendije.

“Koristim priliku da kažem da je raspisan i konkurs za 1.000 stipendija u zemlji, koji traje do 15. oktobra”, podsetila je Snežana Samardžić-Marković.

Izvor:B92