Home [konkursi] Konkurs za nagradu „Mondijalogo”

Konkurs za nagradu „Mondijalogo”

33
0

 Agencija UN Unesko je u saradnji sa kompanijom "Dajmler Krajsler" objavila konkurs za nagradu Mondialogo, za naučno-tehničke projekte, namenjen povezivanju studenata iz razvijenih i zemalja u razvoju.Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Novosadskog univerziteta za učešće na konkursu je potrebno oformiti tim studenata sa jednog univerziteta ili koledža koji bi trebalo da se poveže sa studentima srodnih institucija iz drugih država kako bi napravili međunarodni projektni tim. Studenti iz Srbije se povezuju sa timovima iz razvijenih zemalja zajedno prave projekat koji bi, kako piše u saopštenju, trebalo da doprinese postizanju tzv. milenijumskih ciljeva za razvoj UN.

U ciljeve za razvoj UN spadaju projekti vezani za zaštitu životne sredine, zaštitu voda, obnovljive izvore energije i njihovu upotrebu, zdravstvenu zaštitu, borbu protiv klimatskih promena i sl.

Svi projekti postaju potenijalni dobitnici nagrade Mondialogo čiji nagradni fond iznosi 300.000 evra. Rok za prijavu je 31. oktobar 2008. godine, a više informacija o proceduri i nagradama može se naći na internet adresi: www.mondialogo.org .