Home [konkursi] Poziv za učešće na 13. FESTIVALU EKOLOŠKOG POZORIŠTA, Bačka Palanka

Poziv za učešće na 13. FESTIVALU EKOLOŠKOG POZORIŠTA, Bačka Palanka

45
0

pears.jpg13. FESTIVAL EKOLOŠKOG POZORIŠTA
Bačka Palanka, 23-26.avgusta 2007.
„Toplotne tajne“


Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade iz Bačke Palanke je prema svom programskom određenju koji je sadržan u samom nazivu manifestacije, autorska, jedinstvena i originalna manifestacija u regionu. Od 2003. odlukom IV Vojvodine svrstana je u red manifestacija od većeg značaja za kulturu Vojvodine. Osnovni cilj ovog projekta je ekološka edukacija dece i mladih putem umetnosti i stvaralaštva; uspostavljanje saradnje izmedju mladih i umetnika; uspostavljanje i podizanje opšteg nivoa razumevanja i tolerancije medju mladima iz naše zemlje, ali i regiona; jačanje grupe mladih okupljenih oko realizacije projekta i njihovo lično angažovanje za pozitivnim promenama u kulturnim dešavanjima.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade svake godine svoj program tematski usmerava prema aktuelnostima u sferi kulture, ekologije ili obrazovanja. Tako su prošlogodišnji Festivalski sadržaji bili usmereni na obeležavanje 150-te godišnjice rođenja Nikole Tesle, te je moto 12. Festivala bio „Svetlosne formule“. Tema ovogodišnjeg festivalskog programa nametnula se sama! Podstaknuta je ozbiljnim ekološkim problemom globalnog otopljavanja.
Opredeljujući se za moto 13. Festivala- „Toplotne tajne“ želeli smo ipak da, najpre umetnicima koji će putem predstava, izložbi, koncerata, a onda i onima koji će oblikovati festivalsko stvaralaštvo sa decom i mladima, damo dovoljno veliki prostor da se toplota predstavi i kao uslov života, kao umetnička inspiracija. Takodje će na Festivalu biti dovoljno prostora da stručnjaci, u kontekstu globalnog otopljavanja, govore o toploti kao ozbiljnoj opasnosti po opstanak planete i čovečanstva.

Festivalski program činiće, i ove godine, uglavnom ulične i karnevalske predstave, kao predstave na Brod –teatru iz Novog Sada. Svih festivalskih dana realizovaće se desetak radionica sa decom i mladima, da bi svaka od radionica poslednjeg festivalskog dana, u okviru programa Svečanog zatvaranja Festivala prezentovala svoj rad publici.

Analizirajući uspešnost svih prošlogodišnjih festivalskih sadržaja, došli smo do saznanja da su susreti mladih iz različitih gradova i zemalja, za mlade posebno dragoceni. Ideja je da se i ove godine susreti mladih, u prvom redu srednjoškolaca ovog puta predlog je – muzičara, na Festivalu nastave, prošire i programski obogate.
U kontekstu festivalske teme susret mladih pop-rock grupa (ali mogu se prijaviti i neke druge) nazvali smo „Muzička otopljavanja“.

Rok za prijavu je 1.maj 2007. godine.

Popunjene prijave slati isključivo na e-mail adresu ekokid@eunet.yu.
Ukoliko imate zanimljive predloge što se tiče i nekih drugih festivalskih sadržaja, molimo da nam ih pošaljete. Uz zahvalnost na saradnji, srdačno vas pozdravljamo!

Prijava u attachmentu/prilogu!

Ljubica Kovačević, direktor festivala
Tel/fax: ++ 38121 60 45 646
E-mail: ekokid@eunet.yu
Web: www.ekopozoriste.org

pozivi_konkursi_2605_1.doc (284.5 KB)