Home [ muviz ] Nominacije za nagrade Emi

Nominacije za nagrade Emi

58
0

 Kablovske serije "Mad Men" i "Damages" nominovane su za nagradu Emi za najbolju dramsku seriju i postale prvi kablovski program koji je ikada dobio nominaciju u toj kategoriji. Serija "Mad Men" televizije “AMC” govori o svetu reklama 60-ih godina prošlog veka, a "Damages" televizije “FX” je serija o advokatima sa Glen Klouz u glavnoj ulozi.

Te dve serije prvi su program koji se prikazuje isključivo na kablovskoj televiziji.

Za Emi za najbolju seriju nadmetače se i drama o serijskom ubici "Dexter" koja se emituje na televizijama “Showtime" i “CBS”, medicinska drama "House" koja se emituje na televiziji “Fox”, triler kuće “ABC” pod nazivom "Lost" i serija "Boston Legal".

Najviše nominacija, njih 23, dobila je istorijska serija "Džon Adams", uključujući i nagradu za najboljeg glumca u kojoj je nominovan Pol Đamati.

Što se komedija tiče, najveći broj nominacija, 17, pripao je seriji "30 Rock", dok je serija "Mad Men" nominovana je u 16 dramskih kategorija.

Pored serije "30 Rock", za Emi za najbolju komičnu seriju nadmetaće se i "Curb Your Enthusiasm", "Entourage", "The Office" i "Two And a Half Men".

Svečana dodela nagrada Emi zakazana je za 21. septembar, uz direktan prenos na televiziji “ABC”.

Izvor:B92