Home [zabavnik] iPhone 3G stigao u Evropu, Srbija na čekanju

iPhone 3G stigao u Evropu, Srbija na čekanju

51
0

 Nova verzija Appleovog uređaja iPhone, jednog od najprodavanijih mobilnih telefona prošle godine, juče se našao na tržištu 70 novih zemalja sveta. Među njima za sada nema Srbije: nijedan od domaćih mobilnih operatera nije potpisao ugovor sa Appleom, ali će se do kraja godine prodavati na tržištu Hrvatske, Mađarske i Rumunije.

Postoje podaci da od prošlog novemnbra, kada je Apple pustio iPhone u širi promet, sa surčinskog aerodroma svakodnevno u Srbiju ulazi 20-30 ovih uređaja.

Sajt iPhone Srbija je tim povodom pokrenuo online peticiju sa ciljem da neki od naša tri operatera sklopi ugovor sa Appleom i dovede iPhone 3G zvaničnim kanalima u Srbiju.

Novi iPhone, koji izgleda gotovo isto kao stari model, podržavaće 3G mrežu koja omogućava brži protok podataka sa interneta, a biće upola jeftiniji od prethodne verzije.

Kupci će tako model sa 8 GB memorije moći da kupe za 199 dolara, a sa 16 GB za 299 dolara.

Sve cene važe isključivo uz postpaid ugovor od dve godine sa operatorom zemlje u kojoj telefon bude kupljen.

iPhone, koji se do sada legalno prodavao u samo šest država, će se koristiti uz postpaid tarifu koja obezbeđuje neograničeni internet protok.

Inače, procenjuje se da će od iPhonea najpre da profitiraju distributeri porno sadržaja: zahvaljujući 3G tehnologiji i ekranu osetljivom na dodir moći će ponuditi svoj interaktivni sadržaj bilo kada i bilo gde.

„iPhone porn„ je, kako je objavio Google, prošle godine bio jedan od 50 najčešće upisivanih pojmova na ovom pretraživaču.

 

Izvor:Popboks