Home [njuz] U utorak liste slobodnih mesta za srednje škole

U utorak liste slobodnih mesta za srednje škole

36
0

 U osnovnim školama u Srbiji danas će biti objavljen konačan raspored upisanih učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima, odnosno smerovima gimnazija. Raspored će biti objavljen u 8 sati ujutru, a iz Ministarstva prosvete su naglasili da je upis u prvu godinu srednje škole besplatan, odnosno da školama ne treba da se plati nikakva nadoknada.

U ponedeljak i utorak, 7. i 8. jula, od 8 do 15 sati učenici koji su primljeni u određenu srednju školu podnose originalna dokumenta za upis, dok će đaci koji ne budu raspoređeni u prvom krugu, imati šansu da konkurišu u srednje škole u kojima je posle prvog kruga ostalo slobodnih mesta. Spisak preostalih slobodnih mesta nakon prvog kruga, osnovne škole će objaviti 8. jula od 16 časova i neraspoređeni učenici podnose prijavu sa željama za upis dan kasnije, od 9 do 15 časova.
Konačni raspored đaka po školama biće objavljen 11. jula, a oni će se istog dana i upisivati. U srednju školu učenike mogu upisati i roditelji.
Za upis su potrebna sledeća dokumenta: prijava, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, koji može biti stariji od šest meseci, i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova ako su potrebni za obrazovni profil, diplome i druge dokaze o posebnim dostignućima.

Izvor:Tanjug