Home [ knjige/tribine ] Exit i evropska perspektiva Srbije

Exit i evropska perspektiva Srbije

41
0

 Dan pre početka ovogodišnjeg Exita, u sredu, 9. jula, biće održan razgovor u novosadskoj Sinagogi sa temom "Srbija između velike porodice i velikog brata".U saopštenju organizatora Exita se navodi da je povod za razgovor utisak da "Srbiji nedostaje savremenosti u politici, kao i u estetici".

O evropskim perspektivama Srbije razgovaraće politikolog, predsednik odbora sofijskog Centra za liberalne studije i član Evropskog saveta za spoljne poslove Ivan Krastev, i Ivan Vejvoda, izvršni direktor Balkanskog fonda za demokratiju.

Moderator će biti Goran Svilanović (na slici), predsedavajući Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope i  ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore u periodu od 2000. do 2004. godine.

Nakon razgovora biće priređen koncert na kom će pijanistkinja Branka Parlić izvesti dela evropskih kompozitora nove muzike: Erica Satieja, Arvoa Pärta, Johna Cagea…

Događaj su pomogle ambasade kraljevine Norveške i republike Francuske, a zajedno će ga organizovati festival Exit i ambasada republike Francuske u čast francuskog predsedavanja Evropskom unijom u narednih šest meseci.

Izvor:Popboks