Home [njuz] U toku prijemni ispiti, slede preliminarne liste

U toku prijemni ispiti, slede preliminarne liste

40
0

 ISPITI Pojedini fakulteti, poput beogradskog Pravnog i Fakulteta bezbednosti, u ponedeljak su održali prijemne i već danas će objaviti privremene rang liste. Prema upisnim pravilima, u okviru trodnevnog roka za polaganje prijemnog, koji je počeo 30. juna, svaki fakultet pojedinačno određuje svoj termin, kao i datume objavljivanja preliminarne i konačne liste primljenih, koji moraju biti upisani do 15. jula.

Na Univerzitetu u Beogradu prijavilo se oko 25 odsto kandidata više od predviđene kvote, odnosno za 15.084 mesta konkurisalo je gotovo 19.000 budućih brucoša. Kvote su premašene i na Novosadskom univerzitetu za 22 odsto, kao i u Novom Pazaru za oko tri odsto.

Na Kragujevačkom univerzitetu mesta ima za još oko 200 brucoša, dok je u Nišu ostalo mesta za oko 570 kandidata. Na Univerzitetu u Prištini, čije je sedište izmešteno u Kosovsku Mitrovicu, popunjenost je u prvom krugu nešto veća od 45 procenata. Drugi upisni krug na fakultetima, na kojima ostane slobodnih mesta, trajaće od 1. do 19. septembra.

Izvor:24 sata