Home [konkursi] Napiši radio dramu za BBC

Napiši radio dramu za BBC

50
0

radioBritish Council i BBC organizuju međunarodno takmičenje u pisanju radijskog scenarija. Pozivamo vas da napišite radio dramu u trajanju od 60 minuta o bilo kojoj temi po vašem izboru. Drama mora biti originalna, neobjavljena do sada i da ste baš vi njen autor. Takmičenje je otvoreno za sve one koji ne žive u Velikoj Britaniji.

Drama mora biti napisana na engleskom jeziku, ali je može prevesti treće lice, iako ne pružamo finansijsku podršku za troškove prevoda. Prevod u tom slučaju mora biti zvaničan, uz navođenje imena prevodioca.
Postoje dve glavne nagrade: za najbolju dramu napisanu na engleskom jeziku gde je engleski maternji jezik autora; za najbolju dramu na engleskom gde je engleski drugi jezik autora. Oba pobednika će dobiti po 2,500 funti i put u London, gde će videti kako se njihove drame snimaju i prisustvovaće gala večeri prilikom dodele nagrada.
Utešne nagrade su digitalni i radio aparati za najbolje drame iz sledećih geografskih oblasti: Amerika, Evropa, Afrika i Srednji Istok, Južna Azija, Rusija i Kavkaz, Azija i Pacifik. Svi autori čije drame uđu u uži izbor će dobiti poklone BBC-ja kao i komentare BBC-jevog tima stručnjaka.
Posetite sajt Svetskog servisa BBC-ja pod naslovom How to write a radio play? i saznajte više o njihovim savetima.
Kako da se prijavite za ovo takmičenje?
Pošaljite nam e-poštu na info@britishcouncil.org.yu i poslaćemo vam formular i upitnik. Formular za prijavu možete preuzeti i odavde (Word, 113 k).
Popunite formular i upitnik i zajedno sa vašim scenariom ga pošaljite na:
info@britishcouncil.org.yu
Možete i predati/poslati odštampanu verziju vaše drame na adresu:
British Council Srbija
Playwriting Competition 2007
Terazije 8/I
11000 Beograd
Rok za prijavu vaše radio drame je 30.04.2007.