Home [njuz] Performansom protiv visokih školarina

Performansom protiv visokih školarina

35
0

 Protestom održanim pod sloganom "Neću da platim, nemam da platim" želeli smo da pokažemo u kojoj meri je korupcija prisutna na Beogradskom univerzitetu – rekao je Đorđo Žujović, predsednik udruženja Nezavisni studenti BU, nakon jučerašnjeg performansa ispred Pravnog fakulteta.

Studenti sa Pravnog, Filološkog i Fakulteta političkih nauka izveli su "simulaciju" ispita na kojem profesor uzima novac i ne dozvoljava da se ispit drugačije položi.

– Borimo se protiv povećanja školarina, kao i prodaje ispita, jer smo u svakodnevnim razgovorima s kolegama uspeli da prikupimo dokaze o korumpiranim profesorima.
Izloženi smo velikom pritisku i stalnim pretnjama, jer se bavimo temom o kojoj navodno ne sme da se priča, ali nećemo se zaustaviti dok se bar jedan od profesora koji uzima novac na ispitu ne nađe u zatvoru – objasnio je Žujović.

On je dodao da će Nezavisni studenti pružiti podršku Studentskom parlamentu ako organizuje sličan protest. Udruženje je najavilo da će od sledeće nedelje svakog dana održavati slične performanse ispred svih fakulteta na kojima je školarina poskupela.

Izvor:Danas