Home [treninzi] Trening iz strateskog planiranja

Trening iz strateskog planiranja

57
0

 Grupa «Hajde da…», uz podršku Kancelarije za mlade Opštine Pančevo organizuje dvomodularnu obuku iz oblasti strateškog planiranja za osoblje ove kancelarije za mlade, kao i ostale zainteresovane koji su direktno ili indirektno uključeni u njen rad.
Trening ima za cilj osnaživanje osoblja Kancelarije za mlade, kao i relevantnih strana koje su aktivni učesnici u procesu rada i razvoja kancelarije, kao i kreiranje strateškog plana Kancelarije za naredne tri godine.

Prvi modul biće održan u junu, sa ciljem strateškog planiranja rada Kancelarije. Drugi modul planiran je za septembar i pružiće veštine neophodne za realizaciju strateškog plana (timski rad, komunikacija…), oko kojih se učesnici usaglase.

Mesto održavanja: Opština Pančevo, Trg Kralja Petra I, 2-4

Datumi održavanja prvog modula: 1. deo: 18 -20. juna 2008. godine, od 9 do 15 časova.

2. deo: 25 -27. juna 2008. godine, od 9 do 15 časova.

U toku obuke, svakog dana će biti održane po 3 radionice (od po 90 minuta) i obezbeđen je ručak i osveženje za učesnike/ce.

Ovaj trening predstavlja jednu od početnih faza projekta «Kancelarije za mlade-stubovi aktivnog građanstva i participacije mladih», koji Grupa «Hajde da…» realizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Opštine Pančevo, a uz finansijsku podršku Olof Palme International Center-a i SIDA-e.

Cilj ovog projekta je razvoj modela lokalne kancelarije za mlade, na institucionalan i dugoročan način, pružajući podršku aktivnom građanstvu i implementirajući Nacionalnu politiku za mlade na lokalnom nivou. Na taj način se, s jedne strane, osnažuju mladi ljudi da aktivno učestvuju razvoju svojih lokalnih zajednica, a s druge strane, podržavaju lokalne vlasti da budu otvorene i usmerene na potrebe, probleme i akcije mladih.

Molimo zainteresovane da prijavni formular dostave Kancelariji za mlade na e-mail: omladina@sopancevo.org.yu , najkasnije do 10. juna 2008. godine.

Iskreno se radujemo uspešnoj saradnji i vašem učešću.

Srdačan pozdrav,

Grupa Hajde da…    Kancelarija za mlade Pančevo

predsednica  koordinator

Suzana Krstić    Nenad Maletin

Projekat finansijski podržava Olof Palme International Center i SIDA

Opština Pančevo

Kancelarija za mlade  

PRIJAVNI FORMULAR

OSNOVNE INFORMACIJE

Ime i prezime:

Godina, mesec i dan rođenja:

Obrazovanje/zaposlenje:

Telefon (fiksni i/ili mobilni):

E-mail:
MOTIVACIJA I OČEKIVANjA
Zašto želiš da učestvuješ na projektu „ Kancelarije za mlade-stubovi aktivnog građanstva i participacije mladih “?
Na koji način to može biti korisno za tebe/ili korisno za tvoj grad/opštinu?

3. Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo u radu sa mladima (opiši)?

4. Šta je ono što vidiš kao potrebu mladih u svojoj sredini i kako se ona može ostvariti?

5. Da li imaš neku ideju kako treba da izgleda i čime da se bavi Kancelarija za mlade Opštine Pančevo u naredne tri godine? Opiši je u par rečenica.

Projekat finansijski podržava Olof Palme International Center i SIDA