Home [njuz] Budući brucoši čekaju na odluku vlade

Budući brucoši čekaju na odluku vlade

42
0

 Konkurs za upis brucoša kasni, čeka se odluka vlade
Konkurs za upis brucoša kasni jer vlada još nije usvojila odluku o ovogodišnjim kvotama, rekao je u utorak rektor Univerziteta u Beogradu (UB) Branko Kovačević i izrazio očekivanje da će vlada na prvoj sednici, najverovatnije 15. maja, doneti tu odluku. Po proceduri, konkurs treba da se raspiše pet meseci pre početka nastave, rekao je Kovačević novinarima posle sednice Senata UB, podsetivši da Ministarstvo prosvete raspisuje objedinjeni konkurs za upis na osnovne studije na svim državnim fakultetima u Republici.

Ostale konkurse, za master i doktorske studije, raspisuju fakulteti, rekao je Kovačević i podsetio da je predlog UB da se ove godine na 31 fakultet u sastavu tog univerziteta upiše nesto više od 15.000 brucoša.

Od toga je nešto više od 9.000 budžetskih studenata, rekao je Kovačević i dodao da je to približno isti broj kao i prošle godine.

Prema dosadašnjim konkursnim pravilima, kandidati se prijavljuju krajem juna, prijemni se održavaju početkom jula, a potom oko 10. jula je i sam upis.

(Tanjug)