Home [konkursi] Novinarska nagrada “Pišući za CEE”

Novinarska nagrada “Pišući za CEE”

23
0

 Bank Austria kao članica UniCredit grupe, u suradnji sa Austrijskom novinskom agencijom (APA), objavljuje prestižnu novinarsku nagradu "Pišući za CEE" po peti put. Pozivaju se novinari iz svih europskih zemalja da sudjeluju u nagradnom natječaju za nagradu od 5000 EUR. Nagrada ima za cilj promovirati novinarski dijalog na teme europske integracije s posebnim osvrtom na Središnju i Jugoistočnu Europu, navodi se u saopćenju.

Novinari trebaju predati svoje članke do 31. 07. 2008. godine, koji su objavljeni u periodu između 01. 08. 2007. i 31. 07. 2008. godine. Pravo sudjelovanja također imaju pisani, radijski, televizijski i Internet članci. Članak je potrebno dostaviti na jeziku na kojem je napisan, prijevod na engleski, prijavni obrazac i autorov životopis.

Detaljne informacije kao i prijavni obrazac za nagradu "Pišući za CEE" mogu se naći na Internet stranici . Prijave se mogu poslati na e-mail adresu cee.award@apa.at. Pobednik će biti objavljen u novembru 2008. godine na svečanosti u Beču.

U 2006. godini nagradu "Pišući za CEE" je osvojio bh. autor Šefik Dautbegović, novinar Oslobođenja iz Sarajeva, za tekst "Kojim putem u Evropu".

Članovi međunarodnog žirija su Jiri Pehe – bivši savjetnik Vaclava Havela, slovački publicist Michael Berko, slovenski pisac Jože Hudeček, poljski novinar Igor Janke, mađarska radio novinarka Júlia Váradi, direktorica CEE komunikacija u Bank Austria – Ildiko Füredi-Kolarik i Ambros Kindel – direktor vanjske politike u APA.

Više informacija:
E-mail: cee.award@apa.at
Web: www.apa.at/cee-award