Home [zabavnik] A za fizičare, Grand Production!

A za fizičare, Grand Production!

87
0

 Učenici osnovnih škola koji su prošlog vikenda učestvovali na Republičkom takmičenju iz fizike, kao nagradu za rezultate koje su postigli dobili su ce-de sa snimkom koncerta pevača "Grand produkcije"! Zadatke je radilo 270 đaka iz cele Srbije, koji su uglavnom bili iznenađeni i ljuti kada su videli poklone, prenose Novosti. "Bili smo stvarno u čudu, jer nam je potpuno neverovatno da je neko pomislio da decu koja su talentovana za prirodne nauke uopšte zanima ta vrsta muzike", priča majka V. L.

"Moj sin je šesti razred i osvojio je drugo mesto, a za taj uspeh je dobio samo diplomu i taj skandalozni ce-de. To je veoma loša poruka i ne podstiče decu da vežbaju i da se trude ako njihov rad niko ne ceni", dodaje majka ovog učenika.

Organizator takmičenja na kojem su učestvovali najtalentovaniji osnovci je Društvo fizičara Srbije, a učenici su radili testove u beogradskoj OŠ "Milan Đ. Milićević".

Profesor dr Ilija Savić, potpredsednik Društva fizičara Srbije, tvrdi da ne zna šta su đaci dobili.

"Možda je to bila greška, jer nas škole domaćini ne konsultuju oko izbora poklona. Moraćemo ubuduće da proveravamo ko i šta deli pobednicima, jer očigledno ponekad ne nađu pravu meru", kaže Savić.

Professor dodaje da organizacija takmičenja nije laka, a da je postignut i napredak u ocenjivanju, jer đaci zadatke rade na duplom papiru sa indigom, pa kopiju urađenog testa ponesu kući.

Tako su izbegnute malverzacije, a postoji i niz postupaka da učenik može da se žali na ocene komisije.

U Ministarstvu prosvete i sporta kažu da oni učestvuju u organizaciji takmičenja, obezbeđuju regularnost, utvrđuju propozicije i spremaju testove, ali da Društvo fizičara bira pokrovitelje manifestacije.

"Jedan od sponzora bila je "Melos estrada" i to je bio njihov gest dobre volje". Podelili smo, takođe, knjige svoj deci još prvog dana takmičenja, tako da nije tačno da nisu dobili nagrade, objašnjava profesorka fizike u OŠ "Milan Đ. Milićević" Slađana Nikolić

(MONDO)