Home [njuz] Za sve se nađe vremena

Za sve se nađe vremena

31
0

 Student četvrte godine Mašinskog fakulteta u Kragujevcu Vukašin Ćirović u svom indeksu ima samo „desetke“. Zato je, nedavno, kao najbolji student Univerziteta u Kragujevacu, dobio i stipendiju ove visokoškolske institucije koja se dodeljuje samo najuspešnijim akademcima.Studije traju pet godina, ali uveren je da u daljem školovanju neće izneveriti tradiciju i da će čista „desetka“ ostati jedina ocena.

– Nije to moj osnovni cilj: visoka ocena jeste važna, ali nastojim da ne zapostavim društvo, devojku, izlaske – kaže ovaj mladić.

Izabrao je jedan od najtežih smerova na ovom fakultetu: primenjena mehanika i automatsko upravljanje, iako su mu upućeniji savetovali nešto drugo. Nije se uplašio, i pokazalo se da je u pravu. Sve je stvar dobre organizacije.

– Nastojim da svaki dan dobro isplaniram. Predavanja su obavezna, učenje takođe. Ostatak vremena posvećujem rekreaciji, izlascima, društvu. Želja mi je i da odem u inostranstvo, da vidim kako se tamo radi, kakve tehnologije primenjuju, da steknem nova znanja. O zaposlenju još ne razmišljam, ali siguran sam da ću ostati ovde. Pokušaću da stečeno znanje primenim u nekoj našoj firmi – kaže Ćirović.

IZvor:Novosti