Home [konkursi] Konkurs za najbolji grafički dizajn

Konkurs za najbolji grafički dizajn

49
0

 Prijem radova za 7. konkurs za najbolji grafički dizajn u 2008. godini biće održan od 7. do 11. aprila 2008. godine u galeriji Grafički kolektiv."Grifon 2008.", 7. konkurs za najbolji grafički dizajn u 2006. i 2007. godini, valorizuje najbolja autorska dela grafičkog dizajna iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore nastala u protekle dve godine.

Grafički kolektiv i štamparija "Quadra" pokrenuli su i organizovali 1996. godine "Grifon" 1. jugoslovenski konkurs za najbolji grafički dizajn. Kao specijalizovana manifestacija koja stimuliše i razvija profesionalne standarde u okviru oblasti dizajna, "Grifon" predstavlja punkt za vrednovanje i sučeljavanje različitih poetika, ali daje i realan uvid u aktuelnu produkciju grafičkog dizajna, promovišući najznačajnije autorske pojave na ovom polju.

Na konkursu mogu učestvovati autori koji stvaraju na teritoriji Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, kao i oni koji su svojim poreklom/školovanjem/boravkom vezani za ovaj prostor.

Selekciona komisija i žiri za nagrade, sastavljeni od eminentnih stručnjaka iz oblasti grafičkog dizajna i vizuelne kulture biraju i nagrađuju umetnike i radove u kategorijama: knjiga i druge publikacije, vizuelni identitet, plakati i oglašavanje, ambalaža, tipografsko pismo, promotivni materijal i hartije od vrednosti, filmska, video i TV grafika i veb dizajn.

Dosadašnji laureati nagarde "Grifon" su: Miloš Ilić (1996), Vladan Srdić (1998), Borut Vild (2000), Goran Patlejh (2002), Slavimir Stojanović (2004) i Isidora Nikolić (2006).

Prijem radova: od 7. do 11. aprila u Grafičkom kolektivu (Obilićev venac 27). Detaljnije na www.grafickikolektiv.org

Izvor:B92