Home [njuz] Sajam OCD – Beograd od 07. – 09. maja

Sajam OCD – Beograd od 07. – 09. maja

41
0

 Agencija za saradnju sa NVO i EH u partnerstvu sa Beogradskim sajmom organizuje Sajam organizacija civilnog društva Beograda na galeriji hale XIV, u periodu od 07. – 09. 05. 2008. godine (radno vreme od 10.00 – 18.00 časova).
Ulaz za učesnike i posetioce Sajma je besplatan, a parking prostor se koristi po uobičajenom cenovniku. Za tri dana Sajma imamo na raspolaganju pedeset štandova od po 6 m2 sa standardnom opremom (u Att.), i dve kongresne sale. Velika sala od 250 mesta i mala sala do 60 mesta.

     Sajam OCD će okupiti zainteresovane organizacije civilnog društva različitih profila iz Beograda, gde će one imati priliku da se povezuju, razmenjuju iskustva iz raznih oblasti delovanja. Moguće su promocije građanskog aktivizma, organizovanje prezentacija, okruglih stolova, radionica, izložbi i sl. u okviru štandova ili kongresnih sala.

     Agencija je i imala plan da u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva, organizuje tematske radne skupove iz svih resora građanskog aktivizma (socijalne inovacije, nasilje nad marginalizovanim grupama, omladinske politike, problemi Roma i drugih nacionalnih manjina, značaj OCD u oblasti bolesti zavisnosti, zaštita životne sredine i dr.)

     Smatramo da je ovo idealna prilika da u tri dana, koliko Sajam traje, obavimo u saradnji sa NVO, sve ove skupove na jednom mestu, uz prisustvo velikog broja predstavnika organizacija civilnog društva, građana, medija i predstavnika vladinog sektora.

Okvirni plan rada i tematskih skupova za veliku kongresnu salu Sajma je:

07.05.  
Od 09.00 do 10.15 časova: priprema štandova
od 10.15 do 10.30 časova: uvodna reč Gorana Šehovića, direktora Agencije za saradnju sa NVO i EH i svečano otvaranje Sajma od strane v.d. gradonačelnika Zorana Alimpića
Od 10.30 do 12.00 časova: Saradnja civilnog sektora i lokalne samouprave
Od 12.15 do 14.45 časova: Prezentacija projekata NVO iz oblasti socijalne, dečije i boračko – invalidske zaštite za 2007. godinu. Otvaranje: Simo Vuković, član gradskog veća. Moderatori su: Ljiljana Jovčić, sekretar za dečiju i socijalnu zaštitu i Mirosinka Prodanović, zamenik sekretara.
Od 15.00 do 18.00 časova: Edukacija u pisanju projekata na obrascima Gradske uprave i konkursa gradskih opština.

08.05.
Od 10.15 do 11.45 časova: Društveno odgovorno poslovanje – podrška projektima OCD od srtane koorporacija, moderator – Smart kolektiv.
Od 12.00 do 14.00 časova: Projekti NVO radi podsticanja zapošljavanja na teritoriji grada Beograda i razvoja turizma, moderator – Sekretarijat za privredu grada Beograda.
Od 14.15 do 16.00 časova: Učešće OCD u projektima zaštite životne sredine i zoo higijene, moderator – Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

09.05.
Od 10.15 do 12.00 časova: Evropska harmonizacija i uloga lokalne samouprave u procesu pridruživanja Evropskoj uniji u partnerstvu sa civilnim sektorom, moderator – Republika Srbija – Kancelarija za pridruživanje evropskoj uniji.
Od 12.15 do 15.00 časova: Strategija za mlade, projekti omladinskog aktivizma i osnivanje regionalnih i opštinskih kancelarija za mlade, moderatori – Ministarstvo omladine i sporta, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Vremenski okvir za okrugle stolove, radionice i tematske skupove za malu kongresnu salu hale XIV Beogradskog sajma, pripremamo u partnerstvu sa Vama i definitivno ćemo ga objaviti sredinom aprila.