Home [konkursi] Janko Baljak traži glumce za film

Janko Baljak traži glumce za film

51
0

 Janko Baljak, poznat po nagrađivanim dokumentarnim filmovima, uskoro počinje snimanje igranog filma „Blue train“, generacijskog ostvarenja posvećenog svima onima koji su sa svojim roditeljima iskreno plakali zbog Titove smrti.Janko Baljak i ekipa filma pozivaju sve mlade i talentovane glumce i glumice,

kao i one koji misle da to mogu da postanu, da se prijave na audiciju za uloge u ovom ostvarenju. Na audiciju mogu da se prijave devojke i mladići od 17 do 25 godina, bez obzira na to da li su studenti glume ili ne i to putem internet sajta www.bluetrain.ideje.co.yu ili na i-mejl info@ideje.co.yu. Rok za prijavu je 30. mart, a izabrane devojke i mladići biće pozvani na kasting 5. i 6. aprila.
Film „Blue train“ je zamišljen kao netipičan tinejdžerski film sa specifičnom političkom pozadinom, jer se radnja dešava onih sedam dana u vreme žalosti zbog Titove smrti kada je u Beogradu i drugim gradovima nekadašnje Jugoslavije bilo nepristojno biti srećan, a naročito uvredljivo biti zaljubljen na način kako su kako su zaljubljeni glavni junaci filma. Tako, prema scenariju Janka Baljka, tokom uspešno organizovanog školskog izbora za princezu proleća, đaci Anica i Vojislav započinju svoju vezu. U trenutku dok zaljubljeno igraju stiže vest o Titovoj smrti i cela škola je u šoku. Vojislav preko školskog razglasa vodi i uređuje prigodan program sastavljen od pesama i recitacija o Titu. On poziva Anicu da učestvuje u programu i pročita recitaciju o Titovom detinjstvu. Oni ostaju sami u razglasu i vode ljubav među novinskim isečcima o Titovom životu. Vojislav slučajno pritiska pogrešno dugme na razglasu i cela škola, umesto Titovog istorijskog govora u Splitu, sluša direktan prenos vođenja ljubavi.

Izvor:Blic