[ youth.rs ]

Janko Baljak traži glumce za film

 Janko Baljak, poznat po nagrađivanim dokumentarnim filmovima, uskoro počinje snimanje igranog filma „Blue train“, generacijskog ostvarenja posvećenog svima onima koji su sa svojim roditeljima iskreno plakali zbog Titove smrti.Janko Baljak i ekipa filma pozivaju sve mlade i talentovane glumce i glumice,

kao i one koji misle da to mogu da postanu, da se prijave na audiciju za uloge u ovom ostvarenju. Na audiciju mogu da se prijave devojke i mladići od 17 do 25 godina, bez obzira na to da li su studenti glume ili ne i to putem internet sajta www.bluetrain.ideje.co.yu ili na i-mejl info@ideje.co.yu. Rok za prijavu je 30. mart, a izabrane devojke i mladići biće pozvani na kasting 5. i 6. aprila.
Film „Blue train“ je zamišljen kao netipičan tinejdžerski film sa specifičnom političkom pozadinom, jer se radnja dešava onih sedam dana u vreme žalosti zbog Titove smrti kada je u Beogradu i drugim gradovima nekadašnje Jugoslavije bilo nepristojno biti srećan, a naročito uvredljivo biti zaljubljen na način kako su kako su zaljubljeni glavni junaci filma. Tako, prema scenariju Janka Baljka, tokom uspešno organizovanog školskog izbora za princezu proleća, đaci Anica i Vojislav započinju svoju vezu. U trenutku dok zaljubljeno igraju stiže vest o Titovoj smrti i cela škola je u šoku. Vojislav preko školskog razglasa vodi i uređuje prigodan program sastavljen od pesama i recitacija o Titu. On poziva Anicu da učestvuje u programu i pročita recitaciju o Titovom detinjstvu. Oni ostaju sami u razglasu i vode ljubav među novinskim isečcima o Titovom životu. Vojislav slučajno pritiska pogrešno dugme na razglasu i cela škola, umesto Titovog istorijskog govora u Splitu, sluša direktan prenos vođenja ljubavi.

Izvor:Blic 

Exit mobile version