Home [treninzi] Letnji univerzitet za najbolje studente ekonomije

Letnji univerzitet za najbolje studente ekonomije

59
0

 Beograd – Erste banka i Univerzitet za ekonomiju i poslovnu administraciju u Beču osmu godinu zaredom organizuju program pod nazivom Letnji univerzitet Danubia Erste banke. Zainteresovani studenti ekonomije iz Srbije, Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke, i prvi put iz Ukrajine, mogu da se prijave za ovaj program koji će trajati tokom jula 2008. godine.

U okviru Letnjeg univerziteta studenti će biti u prilici da se upoznaju sa pet evropskih zemalja – Ukrajinom, Rumunijom, Slovačkom, Češkom i Austrijom, kao i da unaprede svoje znanje iz ekonomskih nauka kroz niz predavanja, seminara i praktičnih radionica. Program počinje na Univerzitetu za ekonomiju Vadym Hetman u Kijevu 29. juna i trajaće naredne četiri nedelje. Učesnici će biti u prilici da posete i ekonomske fakultete u Bukureštu, Bratislavi, Pragu i Beču, gde će im predavanja držati vodeći ekonomski stručnjaci. Osim fakulteta, studenti će posetiti i lokalne Erste banke, gde će uz pomoć bankarskih stručnjaka kroz niz praktičnih radionica unaprediti svoje znanje. Učesnici će pored proširenja svog akademskog znanja imati prilike da pokažu i svoje veštine stručnjacima Erste banke, kao i da se upoznaju s kulturama zemalja kroz koje će proći. Letnji univerzitet Danubia Erste banke završiće se kulturnim i zabavnim programom na svečanoj ceremoniji zatvaranja u Beču, 29. jula.
Prema rečima Jelene Cvetanović iz Centra za internacionalne studije i lokalnog koordinatora Danubije, odziv studenata zainteresovanih za ovaj program uvek je bio veliki. Prošle godine više od 30 studenata Ekonomskog fakulteta prijavilo se za Letnji univerzitet, a otišlo ih je osam.
– Kriterijumi koje valja ispuniti jesu da kandidati budu redovni studenti ekonomskog fakulteta, minimum na trećoj godini studija, s prosekom iznad 8. Neophodno je odlično znanje engleskog jezika, a znanje drugog stranog jezika je prednost. Kandidati koji zadovolje ove kriterijume biće intervjuisani, a zatim će polagati test ličnosti. Selekcija će trajati tri dana i biće obavljena na engleskom jeziku – napominje Cvetanovićeva.
Krajnji rok za prijavljivanje ja 11. april, osim za one koji se prijavljuju iz Beča, a to je 7. mart. Sve potrebne informacije, kao i formulare za prijavljivanje, zainteresovani mogu videti na websajtu http://danubia.wu-wien.ac.at.

Vize

S obzirom na trenutnu političku situaciju, postavlja se pitanje da li će studentima biti otežan dolazak do viza. Prema rečima koordinatorke Jelene Cvetanović, još je rano dati odgovor na to pitanje.
– Nadamo se da nikakvih problema neće biti jer reč je o zemljama iz regiona. Do ove godine studenti koji su učestvovali u programu dobijali su čak besplatne vize – kaže ona.

Izvor:Danas