Home Bioskop Rambo IV

Rambo IV

68
0

 Od četvrtka do nedelje, ljubitelji akcionog filma u Bioskopu „Palež“ mogu pogledati ostvarenje „Rambo 4“. Projekcije su od 21 čas.
Režija: Sylvester Stallone
Uloge: Sylvester Stallone, Julie Benz, Metthew Marsden, Maung Maung Khin…
Rambo je deo opšte kulture, izmišljeni junak koji postaje deo stvarnog života. On je postao deo alternativne svetske istorije. Ima svoju napisanu biografiju, ima svoj broj socijalnog osiguranja.

Veteran iz Vijetnama, Džon Rambo, koji je za života uspeo da se izbori sa mnogim užasima, sada živi povučeno i mirno u Bangkoku. I pored toga što se svojski trudi da izbegne nevojlu, ona njega uvek nekako nađe.

Grupa hrišćanskih misionara koje vode Majkl Burnet i Sara Miler odlaze kod Ramba, želeći da ih on odveze brodom, uz reku, do Burme. Već pedest godina Burma je nalik ratnoj zoni.

Narod koji živi na obali reke, mirni zemljoradnici, su pod brutalnom represivnom vlašću burmanske vojske i bore se za goli opstanak svakog dana. Ovo je trenutak kada su im medicinska pomoć i podrška neophodne.

Nakon razmišljanja i zbog insistiranja svog mentora, nekadašnjeg vojnika Eda Baumgartnera, Rambo prihvata ponudu i vozi Majkla, Saru i ostale misionare uz reku.

Kada misionari i konačno stignu na obale gde živi narod Karen, upadaju u zasedu sadističkog majora Pa Ti Tinta i odreda burmanskih vojnika. Uhvaćeni seljani i misionari bivaju mučeni, a zatim i ubijeni. Ipak, neke od njih ostavljaju u životu, zatočene…

Vest ubro stiže i do američkih zvaničnika zaduženih za ovu misiju. Uz pomoć Eda, postavljaju Ramba za vođu spasilačke misije. Njegova vojska broji pet plaćenika, spremnih na sve…

Ovo je jedna od najsmrtonosnijih Rambovih akcija ikada.