Home [zabavnik] Tražimo fotografiju Beograda za Monopol

Tražimo fotografiju Beograda za Monopol

46
0

 U konkurenciju za mesto na tabli popularne igre ući će 20 slika koje naprave čitaoci „24 sata”…
Od kada je velika američka kompanija „Hasbro”, koja polaže pravo na igru „monopol”, pokrenula akciju u kojoj se svetske prestonice takmiče za mesto na tabli novog izdanja „monopola”, naš list je gotovo iz dana u dan pratio kretanje Beograda na top-listi. U dogovoru s Piterom Barlingom iz PR agencije „Brazen”,

zadužene za promociju novog „monopola”, „24 sata” organizuju konkurs za najlepše fotografije našeg grada koje će ući u konkurenciju za mesto na polju koje pripadne Beogradu na novoj tabli popularne igre.

 

OBJEKTIV – Hvala vam! To je odlična ideja. Unapred se radujem što ću videti vaše fotografije – kaže Barling za „24 sata”.
Krajem januara, kada smo objavili prvi članak o novom „monopolu”, Beograd je bio na 67. mestu liste, a juče je dospeo na osmo. Veoma je verovatno da će do kraja glasanja, 29. februara, ostati među prvih 20 gradova s najvećim brojem glasova koji će biti pozicionirani na novoj tabli „monopola”.
Zato pozivamo sve čitaoce da nam do 9. marta, do kada će trajati konkurs, pošalju svoje fotografije Beograda i lične podatke (ime i prezime, godine, telefon, adresa) na imejl fotomonopol@24sata.co.yu. Slike treba da budu uspravne i u visokoj rezoluciji (300 tačaka po inču). Veličina fotografije na tabli biće 2×4 centimetra, pa je važno da na njoj bude nešto što će se jasno videti na malom formatu. Među najboljih 20 mogu da uđu najviše dve slike od jednog autora.
Žiri naše redakcije odabraće 20 najboljih fotografija koje će, zajedno s ostalim slikama koje uđu u uži izbor, biti objavljene na sajtu www.24sata.co.yu. Tih 20 slika biće predstavljene vlasnicima prava na igru „monopol”. Oni će ih, zajedno sa još nekoliko slika Beograda iz njihove arhive, uvrstiti u konkurenciju i naposletku izabrati onu koja će krasiti mesto Beograda na tabli popularne igre.
Autori najboljih 20 fotografija koje će biti poslate PR agenciji „Brazen” moraće potpisom da garantuju da se odriču autorskih prava i da neće tražiti nadokanadu, a mi ćemo im zauzvrat uručiti prigodne poklone. Pored toga, autori 20 najboljih fotografija izjavom će potvrditi da su fotografije njihove i originalne i da na njih niko drugi ne polaže prava. 

I Novi Sad u trci za Monopol
Kada 29. februara bude završeno glasanje za gradove sa spiska koji su ponudili organizatori igre „Monopol ovde i sada: svetsko izdanje”, počeće drugi krug glasanja za još dva grada sa liste koju formiraju posetioci sajta. Svoje mesto na njoj našao je i Novi Sad. Glasanje će, počev od 29. februara, biti otvoreno do 9. marta. Prvo izdanje novog „monopola” biće od jeseni u prodaji u 45 zemalja, među kojima je i Srbija.

Izvor:24 sata