Home [treninzi] 3. Legendfest – festival legendi, mitova i priča Istre

3. Legendfest – festival legendi, mitova i priča Istre

57
0

 vrijeme: 14.2.2008. – 1.5.2008., organizator: Val kulture, url: http://www.valkulture.hr/
2. i 3. kolovoza 2008. u mjestu Pićan u Istri, održat će se treći 'Legendfest – festival legendi, mitova i priča Istre'. Na festivalu mogu sudjelovati dramski, likovni, glazbeni i ostali umjetnici, koji svoje prijave trebaju poslati najkasnije do 1. svibnja 2008. godine.

Festival Legendfest dešava se u Pićnu na način multimedijalnog i interaktivnog spoja prostora, vremena i stila. Za trajanja festivala, Grad Pićan obučen je u stare istarske tkanine, stanovnici u istarskoj nošnji, okus dobrog vina, vizuali glagoljice i zvuci istarske melodije. Pićnom hodaju divovi, štrige, gusari, vile, mlečani, carevi, biskupi…

Svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg ispunjeni su malim sadržajima kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim skečevima i predstavama.

Centralni projekti/predstave (priče, legende) odvijaju se na glavnoj pozornici na otvorenom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripreme uz stručnog voditelja. Ove se radionice odvijaju cijeli dan.

Cilj i svrha festivala je popunjavanje kulturno umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti. Svake godine gost festivala je jedna zemlja koja se predstavlja svojim teatrom i sličnim programima na istu temu.

Prvi Legendfest održao se u Pićnu 29. i 30. srpnja 2006. godine, a drugi 28. i 29. srpnja 2007. godine. Budući da se festival naslanja na filmski festival u Motovunu, koji ove godine završava 1. kolovoza, ove godine su datumi održavanja subota, 2. i nedjelja, 3. kolovoz.

Festival nije natjecateljskog karaktera. Na ovogodišnjem festivalu će biti izvedene 2 cjelovečernje predstave na glavnoj pozornici, te manji dnevni i kasnovečernji perfomansi, izložbe, koncerti za djecu i za odrasle, na različitim lokacijama starog grada Pićna.

Uz prijavu, potrebno je priložiti video/dvd zapis i dodatno objašnjenje o sadržaju predstave, izložbe, koncerta, performansa… Na festival se može prijaviti više različitih programa.

Prijave poslati na adresu:
Kulturni centar Kalvarija
Kalvarija 8
51000 Rijeka (za 3. Legendfest).

Informacije se mogu dobiti i na: 051/375-866, 091/253-8991 ili e-mail: ri.teatar@ri.htnet.hr. Selektor će najkasnije do 1. lipnja 2008. odlučiti o programima koje će se moći vidjeti na ovogodišnjem Legendfestu.