Home [njuz] Studentski protest u petak

Studentski protest u petak

31
0

 Studentska unija Beograda organizovaće još jednu protestnu šetnju u petak u 16 sati, od platoa Filozofskog fakulteta do zgrade Vlade Srbije, a kojom studenti nameravaju da apeluju na državni vrh da se evropske integracije ne smeju više odlagati, najavio je za „Blic“ Srećko Šekeljić, iz studenskog protestnog odbora „Evropa nema altenativu“.

S obzirom na to da se, kako kaže, iz saopštenja sa sastanka predsednika Srbije i premijera nije moglo zaključiti da li je na tom sastanku bilo reči i o evropskim integracijama, studenti će još jednom zahtevati od Vlade potpisivanje političkog sporazuma i hitno hapšenje i isporučenje optuženih u Hagu.
Šekeljić demantuje navode omladine DSS da je studentski protest instruisan od bilo koje političke stranke.
– Nije od presudnog značaja da li će se u petak okupiti hiljadu ili više ljudi. Ovo nije vreme devedesetih, kada su se društveno-političke poruke slale na masovnim protestima. Protest je samo tu da generiše problem, kako bi se javnosti ukazalo da je reč o pitanju od najveće važnosti za državu – objasnio je Šekeljić.
Profesorka Elektrotehničkog fakulteta Srbijanka Turajlić kaže za „Blic“ da ne razume zašto se prekjuče na studentskom protestu priključilo svega desetak profesora, niti zašto je izostala reakcija Beogradskog univerziteta.
– Ne mogu da verujem da njima Evropa nije važna. Izgleda da svi čekaju da vide šta će uraditi državni vrh, a bojim se da onda ne bude kasno. Studenti će završiti studije i otići, a profesori ostaju – kaže Turajlićeva.

IZvor:Blic