Home [konkursi] Foto konkurs časopisa Refoto – praksa na delu “Sport”

Foto konkurs časopisa Refoto – praksa na delu “Sport”

37
0

 Da biste odgovorili na ovu temu treba prvo da pogledate našu novu rubriku ”Praksa na delu” o fotografisanju ekstremnog sporta. Uz mnoštvo fotografija i priču o iskustvu i načinu fotografisanja pokušali smo da vas upoznamo s ovom temom i da vam pokažemo kako to rade profesionalni fotografi. Sada je na vama zadatak da nam pokažete vaš pristup sportskoj fotografiji. Tema je: Sport (dolaze u obzir sve sportske discipline) a jedini kriterijum koji vam postavljamo je da fotografije budu dobre, zanimljive, uzbudljive, dinamične… rečju, sportske. Pored toga što će nekoliko najboljih fotografija biti objavljene u časopisu, autora najbolje fotografije očekuje i lepa nagrada firme ”Refot B”. Pored osnovnih podataka koje upisujete u file info bilo bi dobro da napišete i kratak tekst o tome kako je fotografija nastala i čime ste fotografisali.
Cilj ovog konkursa je da formiramo neku vrstu dopisne foto-škole kroz koju ćemo postepeno proći sve oblasti i teme iz fotografije. Naravno, nagrade su tu da vas stimulišu pa tako će tri najuspešnija autora iz naše ”male foto-škole” biti nagrađena vrednim nagradama o kojima ćemo pisati u narednom broju.

Propozicije za konkurs
Praksa na delu – SPORT
Pokrovitelj: REFOTO
Tema: promenljiva za svaki broj
Broj radova: do 10 fotografija po autoru
Tehnika: analogne i digitalne fotografije
Format: minimalno 13 x 18 cm
(za digitalne fajlove 300 dpi)
Radovi moraju biti propisno obeleženi
(na poleđini fotografije, kod digitalnih fajlova u File Info ili File Properties, upisati naziv fotografije, ime i prezime autora, adresu i telefon, naziv fotoaparata)
Rok za slanje fotografija: do 10. u mesecu
Fotografije slati na adresu:
REFOTO, Pčinjska 17, 11000 Beograd
za konkurs ”Praksa na delu”
http://www.refoto.co.yu/