Home [njuz] Srpska ekipa u holivudskom filmu

Srpska ekipa u holivudskom filmu

74
0

 Na filmskom blogu Doba nevinosti postavljen trejlera za film War Inc. Joshue Seftela, na čijem je scenariju u jednom momentu radio i scenarista Doba nevinosti Dimitrije Vojnov.
Reditelj film koji je sniman u Bugarskoj od oktobra do decembra prošle godine je Joshua Seftel, poznati autor nezavisnih i dokumentarnih filmova.

Scenario su pisali John Cusack koji je i producent filma, a sa njim i Jeremy Pikser (nominovan za Oskara za scenario filma Reds, Bulworth) i Mark Leyner (poznati književnik).
U jednom trenutku je film trebalo da režira i Srđan Dragojević, pa su u toj fazi na scenariju radili i Dragojević i Vojnov.
Film predstavlja produžetak Cusackove opsesije plaćenim ubicama koju je počeo u filmu Grosse Point Blank.
Pored Cusacka u filmu igraju i dobitnici oskara Marisa Tomei i Ben Kingsley, kao i jedna od najvećih teen pop zvezda Hilary Duff.
Film je smešten u blisku budućnost kada SAD vode ratove tako što angažuju privatne kompanije da ratuju umesto njih i eksploatišu bogatstva okupiranih zemalja.
Glavni junak je plaćeni ubica (Cusack) koji biva poslat u imaginarnu bliskoistočnu državu Turakistan da ubije njihovog „lokalnog zvaničnika“.
Pod krinkom funkcije organizatora venčanja lokalne pop zvezde (Hilary Duff), on koristi liberalnu novinarku (Marisa Tomei) ne bi li se približio svojoj žrtvi, ali se vremenom zaljubljuje u nju i preispituje svoju hladnokrvnu profesionalnost.
Od srpskih filmskih radnika, na filmu je radio renomirani scenograf Miljen Kreka Kljaković koji je u Bugarskoj napravio atmosferu imaginarne bliskoistočne države Turakistana, a direktor fotografije je bio Zoran Popović (Reggaeton, Sin), naš čovek koji je snimio već nekoliko holivudskih filmova i brojne muzičke spotove.
Momka Hilary Duff, potomka ugledne turakistanske porodice, igra Sergej Trifunović.