Home [konkursi] Prijavljivanje za gradske stipendije do 10. marta

Prijavljivanje za gradske stipendije do 10. marta

36
0

 Sekretarijat za socijalnu i dečju zaštitu raspisao je danas konkurs za dodelu 300 stipendija talentovanim srednjoškolcima i studentima u 2008. godini. Srednjoškolcima će biti dodeljeno sto stipendija (40 za umetničke i 60 za ostale škole), a studentima 200 (110 prirodno-matematičkih, 60 društvenih i 30 stipendija umetničkih visokoškolskih ustanova). Prijave će se u Tiršovoj 1 primati do 10. marta.

Na konkursu mogu učestvovati redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena najmanje 4,7 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa. Osvojene nagrade sa međunarodnih i domaćih takmičenja i olimpijada nisu uslov, ali su od značaja za dobijanje stipendija jer ih komisija posebno boduje.

– Odlučili smo da od ove godine na konkurs za stipendije mogu da konkurišu i studenti privatnih fakulteta. S obzirom na to da su te visokoškolske ustanove dobile sve potrebne dozvole i sertifikate od Ministarstva prosvete, ne postoji nijedan razlog da se njihovim studentima uskrati mogućnost  konkurisanja. Stipendije za studente iznose 15.000 dinara mesečno – rekla je Radmila Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Na konkursu mogu učestvovati studenti koji se školuju na budžetu, koji su upisali najmanje treću godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina i drugo pravno i fizičko lice, koji imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, kojima je prosečna ocena najmanje 9,2, koji nisu gubili nijednu godinu (osim iz opravdanih razloga, o čemu se prilaže dokaz konzilijuma lekara), kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina.