Home [konkursi] Festival koreografskih minijatura

Festival koreografskih minijatura

49
0

 Festival koreografskih minijatura – internacionalno takmicenje koreografa i njihovih premijerno izvedenih dela, u trajanju do deset minuta, bice odrzan u maju u Narodnom pozoristu u Beogradu, a konkurs za prijavljivanje ucesnika otvoren je do 30. marta.Uslovi za ucesce je da predstava traje do deset minuta i da je rec o njenom prvom javnom izvodjenju.

Kriterijumi za izbor predstava su originalnost i inovativnost koreografskog izraza, inventivno koriscenje prostora, muzike i ostalih scenskih elemenata, stilska ujednacenost i visok nivo intepretacije i izvodjenja.

Bice dodeljene tri nagrade, ciji je sponzor UniCredit banka, kao i nagrade publike, kritike, plaketa "Aleksandar Izrailovski" i pohvale.

Prva nagrada podrazumeva novcani iznos od 3.000 evra i produkciju za Beogradski letnji festival (BELEF) 2009. godine, dok druga iznosi 2.000, a treca hiljadu evra.

Aplikacije je moguce preuzeti sa sajta Festivala, a treba ih poslati na adresu: festival@koreografskeminijature.com, dok aplikacije sa video materijalima treba poslati na: UBUS (Festival koreografskih minijatura) Narodno pozoriste, Francuska 3, 11000 Beograd, Srbija.

Festival koreografskih minijatura bice odrzan od 12. do 14. maja u organizaciji Udruzenja baletskih umetnika Srbije (UBUS).

Finalna selekcija bice 10. maja, a takmicarsko vece 12. maja, dok ce 13. i 14. maja biti predstavljene internacionalne i nacionalne plesne produkcije.

Misija Festivala koreografskih minijatura jeste da promovise i vrednuje savremeni ples u najsirem smislu i da upozna siru publiku i profesionalce sa trenutnim i nastupajucim koreografskim trendovima.

Prvi Festival koreografskih minijatura odrzan je 1997. godine, a gala vece ustanovljeno je 2002. i odrzava se poslednjeg dana Festivala.

Osnivaci Festivala koreografskih minijatura su UBUS i Ministarstvo kulture Srbije, uz veliku finansijsku podrsku Gradskog sekretarijata za kulturu Beograda i desetogodisnje gostoprimstvo Narodnog pozorista u Beogradu.

http://www.koreografskeminijature.com