Home [njuz] Budimpešta Sziget 2007

Budimpešta Sziget 2007

43
0

 Od 8. – 15. avgusta održaće se petnaesti po redu Siget festival u Budimpešti.
Novinu ove godine predstavljaće to što će festival trajati 8 dana, a program će biti bogatiji i raznovrsniji nego tokom prethodnih izdanja.
Na glavnoj bini predstaviće se bendovi The Killers, Nine Inch Nails, The Chemical Brothers, Faithless, Madness, Pink, novi projekat Dejmona Albarna – The Good The Bad and The Queen, Sinéad O’Connor, The Hives, i ekstravagantna heroina Džulijet Luis sa bendom The Licks, koje će beogradska publika imati priliku da vidi 31. maja.

Pored ovih, na glavnoj bini, predstaviće se i nova pop atrakcija Mika, Gogol Bordello, Mando Diao i nemački pop bend Sportfreunde Stiller.

World music bina predstaviće publici nastupe benda Fanfare Ciocarlia, koji je nedavno u izdanju B92 objavio album "Queens and Kings", zatim zelenortske dive Cesarie Evore, Rachida Tahe iz Francuske, Salifa Keita iz Malija, Manua Dibangoa, saksofoniste iz Kameruna, Varttine iz Finske, Skatalitesa najpoznatijeg ska benda sa Jamajke, Tinariwena iz Malija i Mari Boine, predstavnika laponske muzičke kulture u Norveškoj.

Wan2 bina posvećena je na 15. izdanju festivala bendovima koji su upravo na Sigetu imali svoje prvo predstavljanje poput Gus Gus, Nitzer Ebb, Hooverphonic, IAMX, solo projekat Chrisa Cornera, Hyper i Fun-Da-Mental.

Dj Hell, Dave Clarke, Goldie, Plump DJ's, Timo Maas i Silicone Soul nastupiće na Party bini, a Hammerworld bina će predstaviti između ostalih Killing Joke, Within Temptation iz Holandije i Negative iz Finske.

Ovo nije kompletna lista a organizatori će uskoro saopštiti imena još učesnika, kao i pratećih programa koji će biti organizovani tokom trajanja festivala.