Home [zabavnik] Pogodak: Najtraženije reči na srpskom webu u 2007.

Pogodak: Najtraženije reči na srpskom webu u 2007.

51
0

 Srpski internet pretraživač Pogodak.co.yu objavio najtraženije reči na srpskom webu u 2007. godini .Šta Srbi traže na internetu? Koje su to najtraženije reči u 2007. godini? Zanima vas šta i ko se nalazi među njima? Srpski internet pretraživač Pogodak! (www.pogodak.co.yu) je pred kraj godine analizirao pretrage svojih korisnika i napravio detaljan pregled najviše traženih reči u 2007. godini.

Na vrhu liste TOP pretraga različitih pojmova nalazi se horoskop sa preko 100.000 pretraga, što je za nekoliko hiljada puta više od seksa koji se redovno nalazi među najtraženijim pojmovima. Slede pojmovi kao što su veliki brat, bingo, erotske priče. Većina pojmova bili su konstantno traženi tokom cele godine, a zanimljivo je da je Bingo na visokom 4. mestu sa ukupno 60.000 pretraga, koje su najvećim delom postavljene u poslednja tri meseca. Posle Loto groznice, Srbe je sada zahvatila nova pomama za igrama na sreću.

U trci za najtraženiju ženu, prave borbe zapravo nije ni bilo. Prvo mesto, isto kao i prethodnih godina, pripada izuzetno popularnoj Ceci. Veliki proboj na listi najtraženijih žena je napravila Marija Šerifović pobedom na pesmi Evrovizije. Iza nje je odmah Suzana Mančić, koja svojoj internet popularnosti može zahvaliti ponajpre svom privatnom porno snimku. Za njima slede Seka Aleksić, i jedino strano ime među najtraženijima Rihanna koja je nedavno održala posećen koncert u Areni.

Svi znamo da smo kao nacija jako zagrejani za sport. U protekloj godini teniseri su nas držali prikovanim za ekrane, Ana, Jelena i Novak su pokazali da je Srbija postala vodeća teniska velesila. Naš teniser Novak Đoković nalazi se na drugom mestu najtraženijih muškaraca, odmah iza tragično preminulog pevača Tošeta Proeskog. Na trećem mestu najtraženijih muškaraca se nalazi beogradski kralj splavova Dženan Lončarević. Večiti duel, Crvene Zvezde i Partizana, na Internetu je i ove godine dobila Crvena Zvezda sa 11670 : 8151 u pretragama.

Od događaja koji su na internetu obeležili godinu koja je na izmaku su: januarski parlamentarni izbori, izbor za pesmu Evrovizije, koncert benda Red Hot Chili Peppers kao i finale izbora za Zvezde Granda.

Među muzičkim izvođačima uglavno se nalaze zvezde folk muzike. Osim već pomenute Cece, tražene su bile i Dara Bubamara, Ivana Jordan, Jelena Karleuša. Čast hip-hop fanova odbranili su Beogradski sindikat, a iznenađujuće visoko plasirani su bili i mladi rock band Varvarogenije.

Posebno zanimljivo je da među najtraženijim osobama skoro uopšte nema političara. Razlog za ovaj podatak verovatno treba tražiti u tome da su građani Srbije prezasićeni politikom putem drugih medija, tako da političari na internetu nisu preterano interesantni.

I to je bilo to u 2007. godini. Saznali ste šta Srbi traže na internetu. Da li ste iznenađeni? Mi nismo, ipak smo mi specifičan narod i to su stvari o kojima pričamo u školi, na poslu, uz kafu.

Pogodak.co.yu najtraženiji pojmovi u 2007.
1 horoskop
2 sex
3 veliki brat
4 bingo
5 erotske priče
6 posao
7 oglasi
8 polovni automobili
9 Ceca
10 Toše Proeski