Home [treninzi] Od kurseva jezika do salse

Od kurseva jezika do salse

30
0

 Studenti koji žele da posete Kubu, Meksiko, Argentinu ili Ekvador bilo turistički, da bi naučili strani jezik ili nastavili školovanje na nekom od univerziteta u zemljama Latinske Amerike sve potrebne informacije mogu dobiti u Studentskom forumu za Latinsku Ameriku.

Ova organizacija, koja je predstavila svoje aktivnosti na nedavno održanom sajmu stranih kulturnih centara na Filološkom fakultetu u Beogradu, zapravo je spona između studenata i ambasada pomenutih zemalja.

– Za odlazak u neku od država Latinske Amerike akademci treba u startu da izdvoje najmanje 600 evra za avionsku kartu. Ambasade su nas zadužile da formiramo grupe studenata i ostalih građana koji su zainteresovani za odlazak u neku od pomenutih država. Naš zadatak je da studentima pružimo što više informacija kako najlakše i najjeftinije da otputuju, ali u ovom trenutku naša organizacija i ambasade ne mogu finansijski da im pomognu – kaže Aleksandra Đogović, iz Studentskog foruma za Latinsku Ameriku.

Godišnja članarina u ovoj organizaciji košta 500 dinara, a članovi, između ostalog, mogu da pohađaju besplatne časove španskog jezika.

Institut Konfucije, koji je prosvetno – kulturni centar NR Kine organizuje kurseve kineskog jezika koji su veoma povoljni. Studenti i učenici imaju popust prilikom učlanjenja u Institut, a godišnja članarina košta svega 500 dinara. Uslovi za nastavak studija u Kini zavise od provincije do provincije, kao i od univerziteta, a neke visokoškolske ustanove za grupni odlazak daju popust i do 20 odsto za godišnju školarinu. I Institut Servantes omogućuje studentima da se učlane za 500 dinara i da koriste sve materijalne španskog kulturnog centra, od knjiga, časopisa, kompakt diskova, video kaseta, DVD… Ovaj institut organizuje niz kurseva španskog jezika, od standardnih, specijalnih do učenja španskog preko Interneta. Svi zainteresovani imaju šansu i da nauče da igraju salsu i flamenko, za svega 1.800, odnosno 2.000 dinara.

Izvor: Danas